FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

LEWIS HAMILTON: „Nem én vagyok a Mercedes elsőszámú pilótája”

Sokan majd megint clickbaitet kiáltanak, pedig csak olvasni kellene… Lewis Hamilton a Spanyol Nagydíj előtt kijelentette, hogy nem ő a Mercedes vezére. Természetesen azt is körülírta, miért látja ezt így.

A hétszeres világbajnok szerint a csapat most együtt, vállvetve küzd azért, hogy visszaverekedje magát a csúcsra, ezért sem az ő, sem George Russell esetében nem beszélhetünk hierarchiáról, vagy vezérszerepről:

„Egyáltalán nem gondolnám, hogy én lennék a vezér. George és én is ugyanolyan erőbedobással dolgozunk azért, hogy visszavezessük az istállót az őt megillető helyre. Mindenki más is ugyanezt teszi: kőkeményen és elhivatottan dolgozik, éppen ezért nincsenek alá, vagy fölérendelt szerepek. Ha jó eredményt érünk el, az közös siker, ha gyengék vagyunk, akkor pedig a kudarc is közös. Valóban, hatalmas a kontraszt a tavalyi évvel összevetve, hiszen míg tavaly a bajnokságért mentünk, idén a legjobb hatba kerülésért is küzdenünk kell. Ennek ellenére még mindig élvezem azt, amit csinálok, és élvezem azt a csatát és kihívást, amit az autónk versenyképesebbé tételéért vívunk. Nem érdekes, hogy állunk most, a lényeg, hogy utolérjük az elől haladó srácokat!” – nyilatkozta a rekordbajnok.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük