Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Lewis Hamilton üzenet a szurkolóknak: „Nem mi tehetünk róla, hogy unatkoztok!”

És valóban nem. Bármennyire is fárasztó a folytonos Mercedes dominancia, mégsem lehet arra kérni Hamiltont és a németeket, hogy ugyan már, vegyenek vissza egy kicsit…

Sokkal inkább a többi csapatnak kellene felzárkóznia, de ettől nagyon messze vagyunk. A két gárda, akinek minderre esélye lenne, az a Ferrari és a Red Bull, de az olaszokat idénre már biztosan elvesztettük, és a következő év sem kecsegtet túl sok jóval. A Red Bullnak ugyan sikerült előrelépnie 2019-hez képest, de koránt sem akkorát, mint a Mercedesnek, így az a paradoxon, hogy nagyobb a lemaradásuk, mint tavaly ilyenkor. Ezt legjobban a nézők szívják meg, hiszen – ha csak valami extra tényező nem játszik közre – 95%-ban előre tudható az első három helyezett kiléte. Hamiltonnak erről is meg van a véleménye:

„Meg kell értenetek, hogy erről nem mi tehetünk. Élsportolóként rengeteget dolgozol, megmászod a ranglétrát, jobb esetben befutsz az eredményeiddel. A munka sosem áll meg, minden versenyre keményen készülsz, mindent beleadsz, harcolsz a többiekkel. Ha sikeresen teszed, az csapatmunka és a tehetséged együttes eredménye. Ebben a keretrendszerben ez ezt eredményezi, ha pedig változást akarunk, akkor a szabályalkotókra kell hatni, azokra, akik az autókat alakítják.

A mostani helyzetről nem tudok szurkolói szemmel véleményt alkotni, de én is átéltem egy ilyen korszakot. Emlékszem Michael Schumacher tündöklésére, amikor megnéztem a rajtokat, aztán elmentem aludni a verseny alatt, majd a befutót megint megnéztem. Ha a mostani versenyeket külső szemlélőként követném, bizonyosan ugyanezt tenném… Tudom, hogy nem ezek az F1 történelem legkörömrágósabb futamai, ezért nagyon bízom benne, hogy 2022-től sokkal szorosabb futamokat láthattok majd!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Mercedes

2 thoughts on “Lewis Hamilton üzenet a szurkolóknak: „Nem mi tehetünk róla, hogy unatkoztok!”

  1. Bilicki András says:

    Szerntem kéne csinálni egy Red ferrarit (Red Bull Ferrarit) Az talán megfogná a Mercedest

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük