FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

MERCEDES: Büntetés várhat Hamiltonra az Olasz Nagydíjon?

Már a Holland Nagydíjon is motorhibával küszködött a címvédő istálló, és nagyon úgy fest a helyzet, hogy minél hamarabb motort kell cserélniük. Ha pedig ez bekövetkezik, akkor jön az elmaradhatatlan büntetés…

Ha úgy hozza a helyzet, könnyedén lehet, hogy a német istálló bevállalja a motorcserét az Olasz Nagydíjon:

“A motorok a legkritikusabb elemnek számítanak az autónkban, melyek sajnos időnként tönkre mennek… Szükségünk lesz egy új erőforrásra Olaszországban.” – mondta el Toto Wolff, a Mercedes első embere.

Egy másik Mercedes csapattag szerint viszont az istálló ténylegesen még nem döntött arról, hogy beleállnak-e a cserével járó büntetésbe egy olyan helyen, ahol egyébként elég komoly győzelmi esélyeik lennének. Általános meglátás, hogy ezt az időmérő edzésen elért teljesítmény fogja majd eldönteni, ha ott valami félremegy, egészen biztosan jön a motorcsere. Ennek leginkább Lewis Hamilton a fenyegetettje, hiszen a Zandvoortban tapasztalt meghibásodás miatt lutri az erőforrásának tartóssága. Hamiltonnak némi könnyebbséget jelent(het), hogy legfőbb riválisa is veszélyzónában van, hiszen a Brit Nagydíj utózöngéit még mindig nyögi Max Verstappen és a Red Bull Racing, akiknek a feje felett Damoklész kardjaként lebeg egy hasonló büntetés.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: DPPI

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.