Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Mercedes: CÉLKERESZTBEN a második hely!

A rettentően rossz (legalábbis magukhoz képest…) szezonkezdés után éledezni és legfőképpen működni látszik a Mercedes új autója, aminek köszönhetően mind a csapat, mind a pilóták előkelő helyen állnak a bajnokságban.

Míg a konstruktőrök között csak 35 ponttal van lemaradva a második helytől az istálló, addig George Russell révén a pilóták bajnokságában még ennél is kevesebb, csupán 16 pont a hátrány. A számok, na meg a mutatott forma is azt igazolja, hogy a második hely kérdése még abszolút nem lefutott dolog, ezért a Mercedesnél egyenesen ki is jelenttették, hogy mindent megtesznek ezért. Toto Wolff elmondta, hogy a szezon előtt nem erről álmodoztak, de ha már ezt dobta a gép, igyekszenek élni is a lehetőséggel:

„Teljességgel nyílt sisakos a harc köztünk és a Scuderia Ferrari között. Minden hétvégén maximumot kell nyújtanunk, és majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég, de én úgy gondolom, hogy mind a konstruktőrök, úgy a pilóták között is fogható a második helyezés.  Monzában nehéz helyzetben voltunk, ez a pálya cseppet sem a mi autónknak lett kitalálva, ennek ellenére mégis dobogóra állhattunk, és egy ötödik helyet is szereztünk. Ez igazán nem rossz eredmény, kérdés. hogy a második helyezés az év végeztével enyhítené-e a csalódottságunk. Talán egy kicsit igen, viszont, hogy harminc másodperccel kapunk ki a Red Bulltól, azon dolgoznunk kell. Muszáj lesz ezt lefaragni!” – mondta el a team első embere.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük