FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Mercedes főmérnök: „A következő két pályán komoly bajban lehetünk!”

Már Bahreinben sem volt könnyű dolguk, ám a következő két helyszín karakterisztikája további aggodalomra ad okot. Legalábbis ezt érzi a Mercedes, és az elmúlt hétvégén látottak alapján sanszos, hogy nem a levegőbe beszélnek.

Andrew Shovlin szerint a győzelmük ellenére nincs hurráhangulat a csapatnál, rettenetesen megszenvedtek a sikerért egy olyan pályán, ami elvileg nekik kedvezett:

„Úgy néz ki, hogy nem vagyunk elég erősek azokban a tartományokban, ahol a magas sebesség dominál, ez nem jó előjel Imola és Portimao előtt. Ezen a területen egyértelmű előnyben van velünk szemben a Red Bull Racing. A következő helyszíneken a nagysebességű kanyarok dominálnak majd, ami a Red Bull igazi erőssége. Továbbra sem gondoljuk, hogy a mi autónk a legjobb, azonban még bőven van olyan terület, amelyen javulhatunk a következő időkben. Lehet még kinyerni pluszteljesítményt a fejlesztés során, ezen fogunk dolgozni nagyon keményen, de nem lesz egyszerű menet.

Lesznek pozitívumai is a következő pályáknak, amelyek megadhatják számunkra a jó irányt. A Bahreini Nagydíjon sokat kínlódtunk az autó hátsó részével, márpedig a következő versenyeink kedvezőbben alakulhatnak ezzel kapcsolatban. A közeljövőben a nagy tempójú karakterisztika miatt semmiképp sem magunkat nevezném a favoritnak.” – emelte ki hangsúlyosan a problémáikat és az esélyeiket a Mercedes istálló főmérnöke.

Tudjuk, a németek „nagy varázslók”, de a látottak alapján nem mondanánk azt, hogy altatni akarnának. Pont ellenkezőleg.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Reuters

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük