Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Mercedes góré: „Nem kell Vettel!”

Amióta csak eltanácsolta a Ferrari a négyszeres világbajnokot, napról napra születnek az újabb találgatások, vajon hol folytathatja a pályafutását? Ezek közül a Mercedes ülés pletykája tartotta magát a legtovább. Eddig…

Jött ugyanis a Daimler vezér, aki a hétvégi Osztrák Nagydíjat a helyszínen tekintette meg – és ha már ott volt, nyilatkozott is:

„Tisztában vagyok azzal, hogy Sebastian Vettel szerződtetése szurkolóként izgalmas gondolat. Ugyanakkor nekünk megvannak a pilótáink, sosem mondtunk mást. Kitartunk mellettük, nincs szükségünk másra, így Sebastian Vettelre sem! Most is megmutatták, hogy milyen szinten képesek versenyezni. Valtteri Bottas a pole mellett a győzelmet is megszerezte, és Lewis Hamilton is rettentően erősen teljesített.

A versenyzői kérdések helyett mi a jövőre összpontosítunk. Várjuk, hogy megtörténjen a költségplafon még nagyobb csökkentése, hogy a sportág gazdaságilag is erős és fenntartható legyen. A másik fontos célunk címvédőként, hogy dolgozzunk a Forma-1 szén-dioxid semlegességén. Már meg is van a tervünk arra, hogyan érhetjük el ezt. Ha ez a két tényező megvalósul, még sokáig maradunk a Száguldó Cirkuszban.” – mondta el Ola Kallenius.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Sky Sports

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük