Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

RANGLISTA: Rosberg szerint ők a valaha volt legjobb F1-es versenyzők

Az egyszeres világbajnokot a Sky Sports kérte fel, hogy Jenson Button után most ő is nevezze meg azokat a pilótákat, akik véleménye szerint minden idők legjobbjai. Nico Rosberg eleget tett a kérésnek, a listája pedig azért is érdekes, mert két olyan versenyzőt is megnevez benne, akikkel valaha egy csapatban szerepelt.

Természetesen Michael Schumacherről és Lewis Hamiltonról van szó, ami pedig tovább színesíti a történetet, hogy az említett két úriember egyben a sportág 70 éves történelmének legeredményesebb sportolója is. Hamilton ráadásul még aktív, és óriási esélye van arra, hogy megdöntse Schumacher hihetetlennek tartott rekordját. Ennek ellenére a német még a legjobb háromba sem tartotta őt jónak, úgy látszik nehezen gyógyulnak azok a tüskék…

Íme, Rosberg listája:

1. Michael Schumacher (hétszeres világbajnok)

2. Juan Manuel Fangio (ötszörös világbajnok)

3. Ayrton Senna (háromszoros világbajnok)

4. Lewis Hamilton (hatszoros világbajnok)

5. Alain Prost (négyszeres világbajnok)

A Lewis Hamiltont a hibrid éra kezdete óta egyedüliként legyőzni képes Rosberg így nyilatkozott a listájának közzététele után:

„Versenyeztem Michael mellett. Számomra ő minden idők legnagyobb Forma-1-es pilótája, ő a legsokoldalúbb. Noha volt szerencsém vele egy istállóban szerepelni, gyerekkoromban mégis a nagy riválisának, Mika Hakkinennek szurkoltam.” – tette hozzá Nico Rosberg.

Véleményünk szerint hellyel-közzel megáll Rosberg listája, bár nálunk Alain Prost és Lewis Hamilton előrébb végzett volna. Számotokra ki minden idők öt legjobb F1-es fenegyereke? Írjátok meg nekünk kommentben!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images