Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Russell: „A szezonunk első fele KUKA, a többi majd kiderül”

Igencsak pesszimista megnyilvánulásokat tesz mostanában George Russell: a Bahreini Nagydíj leintése után azt találta mondani az ifjú brit, hogy a Red Bull az idei összes versenyt megnyeri. Nos, a saját helyzetükkel kapcsolatban is hasonlóan pesszimista…

Russell szerint a bajnoki címért folytatott csata helyett a következő időszak számukra az útkeresésről fog szólni, ha még valamikor is sikeresek akarnak lenni a jelenlegi szabályrendszerben. Egy szó mint száz, a hosszútávú jövőjük miatt be kell áldozni az idei év első felét:

„Nyerni vagyunk itt, de… De ha választani kell a folyamatos sikertelenség, vagy a fél évvel több befektetett munka között, hogy legyen esélyünk a futamgyőzelemre, akkor nyilvánvalóan az utóbbit akarom. Természetesen minden versenyt szeretnék, szeretnénk megnyerni, de most úgy néz ki, hogy ezt a célt csak lassú fejlődés árán érhetjük el. Az a helyzet, hogy le vagyunk maradva, méghozzá nagyon. Ha azt akarjuk, hogy úgy alakítsuk át az autót, hogy a későbbiekben legyen vele esélyünk a győzelemre, a dobogós helyezésekre, akkor sajnos el kell engednünk pár versenyt, a fél szezont, de az is lehet, hogy az egész évet.

Nem akarok délibábot kergetni, mindannyiunk számára lesújtó ez a helyzet. Komoly a lemaradásunk, de talán az egy jó hír, hogy nincs olyan alapvető probléma az autónkkal, amin ne lehetne javítani. Kevés a leszorítóerő, a legtöbb probléma közül nagy valószínűséggel ez a legegyszerűbben orvosolható. Jobb a helyzetünk, mint 2022-ben, csak hát senki sem erre számított… A célunk most az, hogy a legjobban pattogó autónkból a legkiegyensúlyozottabb versenygépet kreáljuk.” – nyilatkozta Russell nem túl nagy örömmel, milyen helyzetben is van most a Mercedes istálló.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük