FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

TOTO WOLFF egyenlő feltételeket garantál(na) George Russellnek

Mondjuk, ez az osztrák csapatvezető nyilatkozatából nem igazán világlik ki, de ne ítélkezzünk azonnal. A hozzáállás érthető, hiszen 2022-től a fiatal britnek bizonyosan a mezőny egyik, ha nem a legjobb pilótájával szemben kell felvenni a ritmust. Mi a magunk részéről nem igazán féltjük őt.

Russell extraklasszisa csak annak nem tűnt fel eddig, aki még sosem állt versenypálya mellett, és soha nem érezte azt a bizonyos vibrálást… Ezt jól tudja Wolff is, mi pedig ebből kifolyólag fogadni mernénk rá, hogy rögtön versenyképes lesz, és szorongatni fogja hét(nyolc?)szoros világbajnok ellenfelét:

„George elvégezte a munkát, és bizonyította, hogy top autó volánja mögött van a helye, ugyanakkor nekünk is megvan a magunk feladata. Segítenünk kell a beilleszkedését, hozzá kell őt formálnunk a csapatnál működő hierarchiához szituációhoz. Minden eddiginél komolyabb nyomás vár rá, hiszen a csapattársa az F1 leghihetetlenebb rekordjait megszerző Lewis Hamilton lesz. Ezért nagyon fontos, hogy koordináljuk őt, és szabályokat állítsunk fel. (WTF??)

Korábban előfordult, amikor ez nem jött össze, mert elhanyagoltuk a helyzet kockázatát, nem ismertük fel a ránk leselkedő veszélyt. (Nico Rosberg, 2016) Most jobban fel fogunk készülni, mert George Russell nagyon ambiciózus, a jövő világbajnokát látom benne, míg Lewis Hamilton most van itt, és ő is a címért hajt. Minden azon múlik, hogyan tudjuk ezt a két srácot összehangolni.

Természetesen tiszteletben tartjuk Russell céljait, nem ültetünk olyan versenyzőt a mezőny egyik legjobb autójába, aki nem akar győzni, és nem akarja legyőzni a csapattársát, valamint versenyeket és bajnokságot nyerni. (Valtteri Bottas??) Olyan srácot akarunk, aki keményen meghajtja Hamiltont, és szerintem George pontosan ezt tervezi. Képes vagyok magam beleélni a helyébe, én is pont ezt tenném. Próbálunk olyan csapatfelfogást és dinamikát kialakítani, amely előrevisz bennünket, és lendületet ad nekünk.” – mondta el Wolff, akinek mondókáját nagyon sokféleképp lehet értelmezni…

Nektek mi jön le belőle?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.