Toto Wolff: „ELEGEM VAN AZ FIA DUMÁJÁBÓL, valódi intézkedéseket akarok!”

Az FIA és annak új elnöke már a hivatalba lépésének első napján ígéretet tett arra, hogy kivizsgálja a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon történt vitás eseteket. Nos, a vizsgálat meg is kezdődött, de annak végeredményét csak márciusban „óhajtják” a nagyközönség elé tárni.

Ettől természetesen sokan kivannak, leginkább Toto Wolff, aki egyszerűen képtelen megemészteni, hogy ez a hajó már elment:

„Tetteket akarok, nem az üres szavakat! A szabálykönyv azért van, hogy tartsuk magunkat a betűihez, és nem azért, hogy kedvünk szerint alakítgassuk. Ez a sport az autósportok NAGYBETŰS királya, akként is kell kezelnünk. Világossá kell tenni 2022-ben, hogy mit lehet, és mit nem, méghozzá olyan módon, hogy az a szurkolóktól kezdve az összes csapattag számára egyértelmű legyen, mit lehet megtenni, és mit nem!  Nagyon fontos, hogy a Formula-1 továbbra is szórakoztató legyen, de nem hághatjuk át a szabályainkat, pusztán a show kedvéért.

Hosszú időbe fog telni, mire feldolgozzuk a 2021-ben történteket, mert ez egy igazi mélyütés volt. Lewis és a teljes csapat is kiábrándult, és egy kicsit csalódtunk is a sportág tisztaságában. Azért csináljuk, amit, mert a stopper soha nem hazudik… De amikor ez a tézis megdől, akkor az ember elkezd kételkedni, hogy megéri-e a rengeteg munka, amikor egy pillanat alatt kihúzhatják alólad a talajt, és megy a szemétbe a sok vér és veríték. Nem hiszem, hogy ezt valaha is képesek leszünk megbocsájtani, de ott az esély, hogy az FIA-val együttműködve idén legalább jobban csináljuk.” – adott eléggé félreérthető nyilatkozatot a Mercedes hadtest kapitánya… Indulhatnak az összeesküvés elméletek!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel