Toto Wolff: „Elképzelhető, hogy egy BALESET fog dönteni a világbajnoki címről!”

Míg mielőtt összeesküvés elméleteket kezdenétek gyártani, fontos leszögezni, hogy egy újságírói kérdésre adott ilyen választ Wolff. Ám ettől még nagyon is lehetséges, hogy ebben a kiélezett harcban valami valakinél félremegy, és megtörténik a legrosszabb – akár szándékosan is.

Mivel idén már több balesetet is láttunk a két élmenő között, így teljesen érthető, ha a sajtó munkatársait foglalkoztatja a vb küzdelemnek ez a vetülete. A Mercedes csapatvezető körül is járta a témát rendesen, és szerinte a szándékosságot sem érdemes kivenni a képletből…:

„Sosem adnék olyan utasítást, ami alapján Lewis Hamilton akárki ellen szándékosságot követne el, de vele is, és Max Verstappennel is előfordulhat olyan szituáció a pályán, amikor valamelyiküknek már nem lesz veszítenivalója – emlékezzünk csak vissza Ayrton Senna és Alain Prost esetére. Ha ne adj isten az utolsó versenyig küzdenének, akkor ott könnyedén megismétlődhet ez a dolog. Őszintén, nem hiszek abban, hogy ezt bárki is képes lehet kontroll alatt tartani, egyik pilóta esetében sem. Ők valódi gladiátorok, és a küzdelmüktől érdekes ez a sportág, ilyen jó ez a szezon. Mi biztosan nem avatkoznánk közbe, felnőtt emberek és világhírű sportolók, ha ez megtörténne, akkor a kapcsolatukat nekik kell rendezni, az az ő felelősségük.

Ami azt illeti, már volt is egy példa erre az idén, méghozzá Monzában. Lewis abszolút felzárkózott Verstappenre, gyorsabb volt nála, és meg is előzte volna. Maxnak pedig nem maradt más fegyvere, mint az, hogy kilökje őt a versenyből. Nem egyedi dolog ez, láthattuk már más nagy versenyzőknél is: Michael Schumacher, Jacques Villeneuve, Ayrton Senna, Alain Prost… Mind megtették, és ez teljességgel érthető.” – szúrt oda kicsit a Red Bull versenyzőjének a Mercedeses.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel