Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Toto Wolff: „Ha a Red Bull CSALHAT, mi is fogunk!”

Súlyos „ideával” jelentkezett a Mercedes csapatfőnöke: Toto Wolff elmondta, hogy ha a Red Bull Racing releváns büntetés nélkül ússza meg a költésplafon áthágását, akkor ők is készek túlköltekezni!

Wolff mindezt az ismert olasz sportlapnak, a Corriere dello Sportnak mondta el, mikor a Red Bull által elkövetett szabálysértésről kérdezték. Az osztrák sportvezető szerint a pénzbüntetés nem lehet visszatartó erő, és ha ilyen döntés születik, az csak olaj lesz a tűzre. Ha a szabályokat ilyen egyszerűen át lehet hágni, akkor semmi sem fogja visszatartani a mezőnyt, őket meg kiváltképp nem…

„Ha a Red Bull kétmillióval lépte át a költségplafont, és arra az az FIA reakciója, hogy megbüntetik őket tízmillióra, az megítélésem szerint rendkívül sportszerűtlen lenne. Ez egy olyan üzenetet hordozhat magában, hogy csalhatsz nyugodtan, legfeljebb pénzbírságot kapsz. A Mercedesnél már le is tisztáztuk, hogy ha ezt így fogják rendezni, akkor mi extraköltséget dobunk a kalapba, megfizetjük a büntetést, majd ledolgozzuk a hátrányunkat, és máris újból a világbajnoki címért küzdhetünk. Ha ez a forgatókönyv valósul meg, akkor lehet, hogy nem mi leszünk az egyedüliek, akik így döntenek…” – utalt rá elég élesen Wolff, hogy a költségsapkát éppen azért találták ki, hogy a mezőny összébb rázódjon, ne szét.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: The Ringer

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük