FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Toto Wolff: „Hamarosan már futamokat fogunk nyerni!”


A Mercedes osztrák csapatfőnökét lenyűgözték a versenyzői a Spanyol Nagydíjon. Míg George Russell problémamentes futamot tudhatott maga mögött, és dobogóra állt, addig Lewis Hamilton egy csetepatét követően az utolsó helyről küzdötte fel magát.

Wolff emiatt is inkább Hamiltonra volt nagyon büszke, szerinte óriási potenciál van a versenyzőjében, aki most végre „rátalált” az autóra. Ez nem is csoda, hiszen az adatok azt mutatják, hogy a Mercedes a felére csökkentette a hátrányát:

„Egyszerűen lenyűgöző volt az, amit Lewis a versenyen csinált. Elképesztő volt a tempója, ha a futam elején nincs az a balhé Kevin Magnussennel, akkor a győzelemért mehetett volna! Az első körökben még nem volt esélyünk arra, hogy Max Verstappennel tartsuk a lépést, de aztán egyszer csak valahonnan megérkezett a teljesítmény. Lewis hirtelen használt abroncsokon is agresszívan gyorsult, olyannyira, hogy ő volt a legjobb a mezőnyben. Ebből is látszik, hogy rengeteg kiaknázatlan teljesítmény van még az autónkban… Ezzel bizonyította, hogy nem hiába dolgoztunk annyit! Mikor ütközött Magnussennel, és defektet kapott, mindenki el volt keseredve. De aztán lehetetlen távolságból szárnyalni kezdett, folyamatosan előzte meg az előtte állókat, ettől pedig az egész csapat lázba jött! Ez nagyon bíztató a jövőre nézve, és valóban úgy gondolom, hogy hamarosan futamgyőzelmekért fogunk harcolni.” – nyilatkozott felszabadultan Toto Wolff.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük