FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Toto Wolff: „Mindenképp győzni akarunk, ezért vetettük el a sprintfutam ötletét”

Mint az ismeretes, a Mercedes tiltakozása miatt hiúsult meg az időmérő edzéseket kísérleti jelleggel váltó sprintfutam. Ross Brawn elárulta, hogy Toto Wolff el sem gondolkodott az általuk felvázolt lehetőségen, élből elutasította azt.

A Formula-1 sportszakmai igazgatója elmondta, hogy már tavaly is szerették volna meglépni a sprintfutamok letesztelését, de akkor zárt ajtókat döngettek:

“Szerettük volna letesztelni, hogyan működik, de nem kaptunk megfelelő támogatást. Idén visszatértünk a tervünkhöz, mivel a jelenlegi helyzet tökéletes alkalom lett volna a kísérletezéshez. Eleinte úgy tűnt, megkaphatjuk rá az engedélyt, de megint csak nem tudtuk meglépni ezt, méghozzá a Mercedes vétója miatt.

Toto Wolff őszintén elmondta, hogy az ő céljuk az újabb világbajnoki cím, és ebben hátráltatná őket, ha néhány időmérő helyett sprintfutammal állapítanánk meg a rajtsorrendet. Ezt én megértem őt, és tiszteletben tartom a véleményét, ugyanakkor sajnálom, hogy ezúttal az egyéni érdekeit helyezte a sportágunk elé.” – foglalta össze keserű tapasztalatait Brown.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images