Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Toto Wolff: „Nálunk nincs csapatsorrend”

Noha az elmúlt esztendőkben tapasztaltak és látottak alapján elég nehéz “értelmezni” Wolff gondolatmorzsáját, adjuk meg neki az esélyt, hogy ezúttal komolyan gondolja, amit mond.

Persze hiba lenne Lewis Hamilton egyeduralkodásáért pusztán őt magát, vagy akár a csapatvezetőt hibáztatni. Kiváltképp azért, mert Valtteri Bottas tehet a legtöbbet azért, hogy az elmúlt évek forgatókönyve egyszer csak felboruljon. Láttuk már, hogy nem lehetetlen, hiszen Nico Rosberg összeszorított fogakkal, de megcsinálta…

Viszont Bottas talán az összes páros közül a legtöbbször „szállította” le szó nélkül a kétes csapatutasításokat, Toto Wolff ugyanakkor hangsúlyosan hívja fel a figyelmet: a duó a negyedik közös szezonjában sem kiáltanak ki senkit sem első és másodszámú versenyzőnek. Mindketten teljes értékűek, így megfelelő produktummal Bottasnak is lehet esélye a világbajnoki titulusra:

„Valtteri és Lewis mindig ugyanazokkal az esélyekkel és támogatással indulnak el a szezonkezdetkor. Mindkettőjüknek kötelességünk megadni az esélyt a vb-címre. Tavaly nagyon erősen kezdett (Bottas), négy futam után a tabella élén állt, de később elfogyott a lendülete, és beállt Lewis mögé. Ennek ellenére sem neveztük ki őt másodiknak, nincs nálunk ilyen leosztás. Mindketten győztes alkatok, másképpen nem is lehetnének a Formula-1-ben.” – nyilatkozta a bajor istálló góréja.

Végkövetkeztetésként: arra azért kíváncsiak lennénk, ha egyszer véletlen úgy hozná a sors, fordított helyzetben hogyan viselkedne Lewis Hamilton. Vajon beállna Bottas mögé?

A kérdés pusztán költői volt…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: FormulaRapida

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük