Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Toto Wolff szerint a Mercedes POLET szerezhet és GYŐZHET is Szingapúrban!

A Mercedes csapatfőnöke igencsak magasra tette a lécet az istállónak: az osztrák pole pozíciót és futamgyőzelmet vár a visszatérő versenytől, és ezt nem is rejti véka alá.

A szeptember utolsó hétvégéjén rendezendő Szingapúri Nagydíj lehet a német istálló számára a nagybetűs ESÉLY, hogy újabb pole pozíciót és akár futamgyőzelmet is szerezzen. Wolff szerint a szingapúri kártya karakterisztikája nagyon feküdni fog az autójuknak, ezért sokat vár a versenytől. Talán túl sokat is, amivel indokolatlanul nagy terhet pakol a team nyakába.

„A szingapúri aszfaltcsíktól azt várjuk, hogy az autónk jobbik formáját, arcát fogja előcsalogatni. Azt gondolom, hogy a szezon legjobb versenyhétvégéje előtt állunk, ugyanakkor nem akarok ezekkel a szavakkal túl nagy nyomást helyezni a csapatra. Nagyon éhesek vagyunk már a sikerre, 2021 óta nem volt részünk a pódium tetején ünnepelni, egészen pontosan Szaud-Arábiában tudtunk győzni. A hátralévő futamokra is megvan a célunk, nem csupán szeretnénk visszatérni a sikerek útjára, el akarjuk kapni a Scuderia Ferrarit. A sok-sok hibájukat látva ott kell lennünk, várva a lehetőségre, és lecsapni rá. Némi gyógyírt jelentene a vártnál gyengébb szereplésünkre, ha a konstruktőri második helyet sikerülne megszereznünk.” – nyilatkozta a soron következő futam elviekben legesélyesebb istállójának vezére.

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük