FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Toto Wolff TAJTÉKZIK a dühtől, a Mercedes HÁTTAL ÜL a moziban!?

A Brazil Nagydíj felvezetéseként történt “műsor” óta forrong a Formula-1 világa, azon belül is leginkább a Mercedes istálló. Toto Wolff csapatvezető szerint bassza meg mindenki, az FIA is, meg úgy az összes CSALÓ BRIGÁD (FIA + Red Bull Racing?)…

Nem sok olyan alkalmat tudnánk felemlegetni az elmúlt esztendőkből, amikor jogosan, vagy akár jogtalanul megbüntették volna a Mercedes istállót és/vagy Lewis Hamiltont. A mögöttünk hagyott hétvégén megtörtént a „csoda”, és egy vitatott elem miatt Hamiltont a rajtrács végére száműzték. A brit, miután átgázolt a mezőnyön, újabb kihágást követett el, és a levezető körön kikapcsolta a biztonsági övét – ismét jött a bünti (Silverstoneban IS, ott miért NEM?).

A két tétel hatására Toto Wolff most szinte megállás nélkül részrehajlásról beszél, és bizony elfelejti azt, mi történt az elmúlt esztendőkben, hogy mennyi olyan vitás szituációt úsztak meg, amiért másokat csúnyán elmeszeltek. Sem ez a tény, sem a vasárnapi hibátlan kármentés nem nyugtatta le a német csapatot, Max Verstappen belsőkamerás felvételei alapján ők most bejelentést tettek sportszerűtlen megmozdulás miatt… A nevezett mozzanat a 48. körben történt, amikor is Hamilton utolérte Max Verstappent, de a holland elfékezte/kivezette a kanyarban a manővert és Hamiltont, így riválisa mögötte maradt. Az esetet a futam közben már vizsgálták, de nem ért büntetést. Utólag szeretnék elérni ezt:

„Nyomatékosítjuk, hogy a Nemzetközi Sportszabályzat 14.1.1 bekezdése alapján felülvizsgálatot kértünk a 2021-es Brazil Nagydíj 48. körében a 44-es és a 33-as versenyző között, a 4-es kanyarnál bonyolódó incidenssel kapcsolatban. Olyan új bizonyítékok láttak napvilágot, amelyek még nem álltak rendelkezésre a bírák döntésének idején.” – közölte szűkszavú postban a Mercedes.

Nem tudunk, és nem is akarunk állást foglalni ebben az ügyben, de az elmúlt éveken végignézve egy biztos: ha Wolff indiánnak állna, a neve nyugodtan lehetne #VASTAGBŐR…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük