FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

VÉGE: A Mercedesnél leállnak a fejlesztésekkel

Legalábbis az olasz sajtó értesülései szerint, ahol kiszámolták, hogy a németeknél gyakorlatilag kiürült a kassza, mert elérték a költségplafont. Ha így van, és az utolsó fejlesztési csomag nem hozza meg a várt eredményt, pokoli napok (évek…) elé néz a konstruktőri bajnokság címvédője.

Érkezik a Spanyol Nagydíj, hamarosan Barcelónába látogat a Forma-1, ez pedig azért érdekes, mert ez az a helyszín és időpont az, ahová minden bajnoki évben a legtöbb fejlesztést viszik a Formula-1-es istállók. Pontosan erre készül a Mercedes, akik tulajdonképpen mindent egy lapra feltéve rohamoznak majd. Ám ez azt is jelenti, hogyha valami balul sül el, nem lesz már lehetőség a javításra…

Egy neves autósport szaklap olasz kiadása szerint a bajnok már most felemésztette az innovációra elkölthető összes anyagi forrását. Azt eddig is láthattuk, hogy az elmúlt futamokra tervezett új elemek és átalakítások nem hozták meg a várt áttörést, és ha ez a tendencia Barcelónában is folytatódik, akkor a Mercedes jó eséllyel hosszútávon, a következő évekre is kicsekkolhat a bajnoki versenyfutásból. Arról pedig már ne is beszéljünk, hogy 2022-ben az eddig látott szintnél is lejjebb süllyedhetnek, ami sem a csapatnak, sem a sportágnak nem tenne igazán jót.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: LAT Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.