Végre Toto Wolff is megszólalt Vettel ügyében

Az aktuális világbajnok istálló vezére jelezte, nem zárja ki Sebastian Vettel szerződtetésének opcióját. Majd gyorsan hozzátette, egyelőre a meglévő párosuk, na meg George Russell jelenti a prioritást.

Eltelt már néhány hét, mióta a Scuderia Ferrari bejelentette, hogy 2021-től Carlos Sainzzal képzeli el a jövőt, azóta folyamatosan visszatérő téma Vettel helyzete.Nem túlzás azt állítani, hogy naponta találkozni olyan szakértőktől és bennfentesektől érkező okfejtésekkel, amelyek a német világbajnok esetleges Mercedeshez történő igazolását taglalják.

A találgatások alapját az adja, hogy a csillagos brand még sem Lewis Hamiltonnal, sem Valtteri Bottassal nem hosszabbított szerződést. A bajorok sosem tagadták, hogy alkalom adtán Russellnek is szívesen lehetőséget adnának, és ehhez jön még a Vettel opció:

„Számunkra nagyon meglepő volt, hogy a korai szerződtetések hatására a Scuderia Ferrari egy olyan pilótával vág neki a szezonnak, akit már nem avathatnak be mindenbe. Nem csupán versenyezni, fejleszteni is rettentően nehéz így, mert ez igazából csapatjáték. Nyilvánvaló, hogy nem fognak olyan információkat az orrára kötni, amiket átvihet egy riválishoz.

„Ami bennünket illet, még kivárunk. Az elsőbbséget számunkra jelenleg Lewis Hamilton és Valtteri Bottas kettőse jelenti, közben az egyik szemünket folyamatosan George Russellen tartjuk. De soha ne mond, hogy soha, így egyetlen pilótát sem zárunk ki, így természetesen Sebastian is benne van abban a bizonyos kalapban. Ha két hónappal ezelőtt azt mondtam volna, hogy csak júliusban kezdődik el a szezon, senki sem hitt volna nekem. Most ezért is nem akarok elhamarkodott kijelentéseket tenni.

Mielőtt bárki is kérdőre vonna, jelzem, ez nem csupán udvariasság. Tartozunk azzal a sportág egyik legjobbjának, hogy számításba vesszük őt. Át kell gondolnunk a lehetőségeinket, de szeretném jelezni, hogy a mostani párosunk igazán remek munkát végez, ahogy az ifjoncunk is a Williamsnél. Sosem tudhatjuk, mit hoz a jövő, előfordulhat, hogy egyszer csak valamelyikük azt mondja majd, hogy nem akar versenyezni – emlékezzünk csak vissza Nico Rosberg esetére. Nem fogom azt mondani, hogy Sebastian Vettel a versenyzőnk lesz, de azt sem, hogy nincs rá esélye.” – írta körül részletesen a helyzetet Toto Wolff.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel