FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Sergio Perez: „Az ellenfelek kössék fel a gatyájukat”

Nem sok jót jelent a Mercedes utáni közvetlen élmezőnynek a mexicói pilóta kijelentése. És ha megnézzük az elmúlt versenyeken bemutatott fejlődési ívüket, mindjárt választ is kapunk a kérdésre, hogy jogos-e a kijelentés.

Azt már a szezon előtt sejteni lehetett, hogy a sokat vitatott új RP modell nagyon erős teljesítményre lehet képes, de hogy a Red Bull-ra és Ferrarira is veszélyesek lehetnek, azt még a versenyzők sem gondolták volna. Az eddigi futamokon aztán bebizonyosodott, hogy ha a pilóták is felnőnek a feladathoz, hosszabb távon is gyilkos eleme lehet a Forma-1-nek a pink színű istálló:

„Nagyon izgalmas dolog, hogy a mezőny elejében vagyunk. Nem volt ez mindig így, tavaly sokat küszködtünk, de az idei teljesítményünk megmutatja, hogy érdemes volt összeszorított fogakkal dolgoznunk a szezon előtt. Jól kezdtünk, de azaz igazság, hogy ennél jóval több van bennünk. Az igazi show csak most következik, a valódi arcunkat még nem látták az ellenfelek!”

Perez csapattársa is látja a fejlődést, ugyanakkor jóval kimértebb az esélyeiket illetően:

„Örömteli, hogy az első versenyeinken nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, és magabiztos is vagyok a mutatott formánktól, így a Brit Nagydíj előtt sem írnám le magunkat. Reménykedem a pontszerzésben.” – mondta el a tőle megszokott szűkszavúsággal a jövőre az Aston Martin Racing istállónál már valószínűsíthetően vezérszerepet vállaló kanadai versenyző.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük