Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Sergio Perez koronavírusos, Nico Hülkenberget ültetné a helyére a Racing Point

Izgalmakkal teli hétvége elé nézünk, miután a szokásos koronavírus teszteken „megbukott” a pinkek mexikói pilótája. Lance Stroll istállója nem esett kétségbe, és nagy valószínűséggel meglepőt fog húzni.

Hasonló esetekben a tesztpilótákra várna a szerep, hogy beugróként pótolják a kiesett versenyzőt. A Racing Pointnál ez úgy néz ki, hogy a Mercedessel közösen alkalmaznak két versenyzőt: az egyikük Stoffel Vandoorne, aki biztos nem lesz jelen a Brit Nagydíjon, mivel Németországban áll rajthoz a Formula-E sorozatban. A másik tartalékos Esteban Gutierrez, ám az ő bevetése még valószerűtlenebb, hiszen jó ideje nem ült már F1-es technikában. Sajtóértesülések szerint az istálló névelődjének volt alappillére lehet a megoldás: a Formula-1-ből tavaly év végén kiszorult Nico Hülkenberg nem csupán remek versenyző, de mind a csapatot, mind a technikát elég jól ismeri.

Hulk tehát kézenfekvő lehetőségnek tűnik, ahogy az érkezése is az (nem zörög a haraszt). Az élet furcsa és abszurd játéka lenne, ha a mindezidáig dobogóképtelen német a rendkívül versenyképes RP autójával odaérne a pódiumra. Erre valószínűleg két versenye lesz, miután az angol karanténszabályok még a következő hétvégére is blokkolják az egyébként teljesen tünetmentes Perezt.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük