FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Zöld szörnyeteg: Bemutatkozik a visszatérő Aston Martin!

Sebastian Vettel és Lance Stroll felvezetésével percekkel ezelőtt hivatalosan is bemutatkozott az Aston Martin Cognizant Racing. Ha olyan eredményesek lesznek, mint amilyen színvonalas a megjelenésük, azzal bizonyosan minden egyes szurkolójuk kiegyezik majd.

Ma délután végérvényesen visszatért az Aston Martin a Formula-1 körforgásába, 61 év pauza után egy jó hangulatú onilne leleplezés keretében mutatták meg új autójukat, az AMR21-et. Vettel és Stroll láthatóan felfokozottan, nagy várakozással meséltek a megújuló istálló múltjáról és jövőbeni terveiről.

Utóbbival kapcsolatosan a követendő fejlesztési irányvonal már 2020-ban látható volt, ami legfőképpen aerodinamika újításokban nyilvánult meg, de a Racing Pontból Aston Martinba átvedlő egylet a felfüggesztéseken és a váltón is dolgozott, melyet az istálló és a Mercedes partneri együttműködése segített megvalósulni. Ezenkívül a frissített Merci erőforrás duruzsol majd a 2021-es autóban, amely kevesebb hűtéssel is beéri, ez pedig újabb teret ad az aero fejlesztéseknek. Fontos megemlíteni, hogy a gárda mérnökei a monocoque-ot is újra tervezték, amelyhez néhány innovációs zsetont is felhasználtak.

Nagy általánosságban elmondható, hogy az új járgány nem csupán updatelt, de igencsak mutatós is lett. A pilóták célja, hogy ezt a színt hamarosan az F1 élmezőnyében lássuk majd viszont: az Aston Martin már idén előrelépne a konstruktőrök között, valamint dobogós helyezéseket és futamgyőzelmeket is ünnepelnének. Egy biztos, a designon semmi sem múlik majd…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Aston Martin Cognizant

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük