70. Évforduló Nagydíja – Elképesztő Verstappen győzelem született!

Az idei második Silverstoneban rendezett futam össze sem hasonlítható a múlt hétvégivel. Hova tűnt a magabiztos Mercedes, hová lett a Red Bull szenvedése? A választ ezen a napon Max Verstappenek hívták, aki verhetetlennek bizonyult.

Egy eseménytelen rajt után Valtteri Bottas megtartotta a vezető pozícióját, rajta kívül majdnem mindenki így tett. A startból a legszerencsétlenebbül Nico Hülkenberg jött ki, aki elé rögtön befurakodott Max Verstappen, míg a csapattárs Lance Stroll gyorsan felzárkózott a német mögé. Sebastian Vettelnek ellenben nem volt szerencséje, a mezőny végéről felzárkózni igyekvő világbajnok megcsípte a füvet, és keresztbe állt a pályán – de hatalmas mentéssel versenyben tudott maradni.

Maga a futam sok izgalmat nem rejtett volna magában, ha nincs Max Verstappen: a holland elképesztő gumikezeléssel rukkolt elő, miközben képes volt a közepeseken rajtoló Mercedesekkel is lépést tartani. A kemény keverékeken a Red Bullos valóságos mágiát mutatott be, és a kiállások után egy remek előzéssel hirtelen vezető pozícióban találta magát. A Mercedesek is váltottak, viszont a keményeken mind Bottas, mind Hamilton is szenvedett, utóbbi ráadásul nagyon látványosan. A 36. körbe lépve már a győzelem is egyre inkább fókusztávolságon belülre került Verstappennél, míg a Mercedesek ettől egyre távolabb kerültek.

Eközben a németeknél komolyan mérlegelni kellett, hogy a drasztikusan romló gumikkal elmennek-e a verseny végéig, és kockáztatják az elmúlt héten látott kaotikus pillanatokat, vagy cserélnek. Utóbbit választották, és innen már csak az volt a kérdés, hogy a frissebb szetteken támadó Hamilton képes lehet-e átrágni magát a mezőnyön, és az utolsó körökben megtámadni a rövid etap után közepesre váltó Verstappent?

Nem volt képes: ezen a napon a Mercedes sem tempóban, sem gumikezelésben nem tudta felvenni a versenyt a Red Bullal, de az egy kiállással varázsló, negyediknek beérő Charles Leclercet is hatalmas dicséret illeti. Atya ég, mi lenne itt, ha ezek a fiatalok VB esélyes technikát kapnának a valaguk alá?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Red Bull

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

BBC – Az FIA vizsgálata bin Sulayem BOSSZÚJA Wolff ellen!

Meghökkentő dolgot állít az angol közszolgálati média: Szerintük az FIA egy újságcikk által indított vizsgálata [...]

Érdekel
Valtteri Bottas naptár

Bottas – SportszerűSEG(G)ből JELES! Valtteri Bottas sosem lesz világbajnok, ám nagy valószínűséggel már így is [...]

Érdekel
Az F1 TELJES MEZŐNYE kiáll a Wolff házaspár mellett

Mint ahogy azt mi is megírtuk, egy újságcikk után kirobbant botrány után az FIA vizsgálatot [...]

Érdekel
Norris: „Biztos vagyok abban, hogy jövőre MEGLESZ az első győzelmem”

Abban majdnem minden Formula-1 szimpatizáns egyetért, hogy a sorozatban jelenleg is egy generációváltás zajlik. Ennek [...]

Érdekel
MARKO szerint ezért nem működne egy csapatban Verstappen és Hamilton…

Dr. Helmut Marko akaratán kívül is megerősítette a pletykákat: Lewis Hamilton közvetve, vagy közvetlenül, de [...]

Érdekel
DAGAD a Wolff botrány: Wolffék szerint az FIA a hibás, akik még NŐGYÜLÖLŐK IS

Aki nem lenne képben a storyval, annak röviden annyi, hogy a FOM (Formula One Managemant) [...]

Érdekel