Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

A Red Bull Racing a LEGNÉPSZERŰBB istálló, a MEGVALÓSULT gazdasági CSODA?

A Red Bull Formula-1-es versenycsapata nagyon közel áll ahhoz, hogy pénzügyi fronton olyat érjen el ebben a sportágban, amit még soha, senkinek sem sikerült.

Ami nem más, mint a csapat önfenntartó működése, pusztán a szponzori bevételekből. Aki bármilyen, kicsit szorosabb kapcsolatban is állt valaha a motorsportok világával, az tudja, hogy ez mekkora szó… 2022-ben már csak egy hajszál választotta el ettől az osztrákokat, 2023-ban pedig minden bizonnyal megtörik a jég, és az F1 történelmében elsőként Max Verstappenék lehetnek azok, akik a versenyzésükkel termelik ki a létüket. Jelen pillanatban a csapat 34 szponzorral rendelkezik, ami az elmúlt években lévő 15-höz képest elképesztő felfutás. A Red Bull Racing a legnépszerűbb F1-es istállóvá vált, akik dúskálnak a pénzben. Ezt a gazdasági igazgató, Nick Stocker sem tagadta:

„Hatalmas az érdeklődés a csapatunk iránt, aminek köszönhetően olyan partnerek állnak mellénk, mint az Oracle, akik csak magukban 100.000.000 dollárt tesznek bele az éves működésünkbe. Ez magasan a legjobb szponzori szerződés, amit valaha láttunk, a saját rekordunkat mindenképpen megdöntöttük vele. Hamarosan pedig Christian Horner célját is el fogjuk érni, ami nem más, minthogy önfenntartóvá válik a Red Bull Racing, hajszálra vagyunk tőle, hogy a tulajdonosnak ne kelljen többé pénzt befektetnie.” – nyilatkozott a csapat pénzembere.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük