A Red Bull Racing a LEGNÉPSZERŰBB istálló, a MEGVALÓSULT gazdasági CSODA?

A Red Bull Formula-1-es versenycsapata nagyon közel áll ahhoz, hogy pénzügyi fronton olyat érjen el ebben a sportágban, amit még soha, senkinek sem sikerült.

Ami nem más, mint a csapat önfenntartó működése, pusztán a szponzori bevételekből. Aki bármilyen, kicsit szorosabb kapcsolatban is állt valaha a motorsportok világával, az tudja, hogy ez mekkora szó… 2022-ben már csak egy hajszál választotta el ettől az osztrákokat, 2023-ban pedig minden bizonnyal megtörik a jég, és az F1 történelmében elsőként Max Verstappenék lehetnek azok, akik a versenyzésükkel termelik ki a létüket. Jelen pillanatban a csapat 34 szponzorral rendelkezik, ami az elmúlt években lévő 15-höz képest elképesztő felfutás. A Red Bull Racing a legnépszerűbb F1-es istállóvá vált, akik dúskálnak a pénzben. Ezt a gazdasági igazgató, Nick Stocker sem tagadta:

„Hatalmas az érdeklődés a csapatunk iránt, aminek köszönhetően olyan partnerek állnak mellénk, mint az Oracle, akik csak magukban 100.000.000 dollárt tesznek bele az éves működésünkbe. Ez magasan a legjobb szponzori szerződés, amit valaha láttunk, a saját rekordunkat mindenképpen megdöntöttük vele. Hamarosan pedig Christian Horner célját is el fogjuk érni, ami nem más, minthogy önfenntartóvá válik a Red Bull Racing, hajszálra vagyunk tőle, hogy a tulajdonosnak ne kelljen többé pénzt befektetnie.” – nyilatkozott a csapat pénzembere.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel