Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

„BRÉKING”: A Red Bull Racing leleplezte a tavalyi autóját…

Ezért a nevetséges, ám kétségtelenül remek PR húzásért egészen New Yorkig utazott az osztrák istálló. Tudvalevő volt, hogy mindez a Ford – Red Bull házasság miatt történik, de igazán megspórolhatták volna a felhajtást.

Az egyórás cirkusz bájcseveje során Christian Horner kifejtette, hogy:

„Nagyszerű, hogy itt lehetünk New Yorkban, és itt mutathatjuk be az új autónkat. (WTF??) Az USA komoly szerepet vállal a Formula-1-es világbajnokságból, három futam is lesz itt 2023-ban, így magától értetődő volt, hogy itt ejtjük meg az RB19 bemutatását, és a jövőre vonatkozó terveinket.”

Erre több szót nem is érdemes pazarolni, lapozzunk, térjünk inkább a lényegre, ami a Ford Red Bull motorpartneri „házasság”. Immáron hivatalossá vált, amit eddig is tudtunk, hogy az amerikai gyártó 2026-tól fogva beszáll a Red Bull Powertrains mellé, és közösen fognak erőforrásokat gyártani és fejleszteni, egyelőre az anyacsapatnak és az AlphaTaurinak.

„Fantasztikus és örömteli hír, hogy a Ford hamarosan ismét visszatér az F1-be, méghozzá a mi oldalunkon. Úgy gondolom, hogy sokat tanulhatunk egymástól, és az értékes tapasztalatainknak hála, jó helyzetben leszünk a riválisokhoz képest. A Ford egy hihetetlen tradíciókkal, sok-sok generációt magába foglaló tapasztalattal, Jim Clarkon át Aytron Sennától Michael Schumacherig mutató történelemmel rendelkezik. Red Bull Fordként együtt új fejezetet nyitunk, ami rendkívül izgalmas lesz!” – nyilatkozta a csapatvezető.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük