Christian Horner: „Az FIA legyen már végre következetes…”

Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek – írtuk tegnapi versenybeszámolónkban, és nem lőttünk nagyon mellé vele. Úgy látszik, a következetesség teljes hiánya (nevezzük így, finoman) nem csak nálunk verte ki a pilácsot, a Red Bull vezérkara is dühöngött a futam után.

Már szinte „epikus” volt, ahogy a verseny közben tologatták ide-oda a pályahatárokat, ennek pedig a Lewis Hamilton ellenében nagyon komoly erőt felmutató Max Verstappen itta meg a levét, és bukott el miatta egy győzelmet.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy a pályahatárok és a pályaelhagyás vitás témakörbe tartoznak, de ettől függetlenül nem ártana egy kis következetesség. Az úgy nem működik, hogy az aszfalt egy része a Mercedes számára a teljes versenytáv alatt használható, míg bennünket utasítanak arra, hogy nem előzhetünk ott, és vissza kell adnunk a pozíciót… Vagy használhassa egyenlő joggal mindenki, vagy senki sem!  A Mercedes nagyon erős volt, különösen a versenytempójuk volt kiemelkedő, Max akárhogy igyekezett, nem tudott ellépni Lewistól. Az elénk vágás érdekében más taktikát alkalmaztak, korán megcsinálták a kiállásaikat, és előnyhöz jutottak.

De mi készültünk erre, két későbbi váltással számoltunk, és az utolsó kerékcserénk tíz körös csúsztatásával nagy esélyt szereztünk a futamgyőzelemre. Komoly csatában át is vettük a vezetést, amit azonban vissza kellett adnunk a már ismert okok miatt. Ehhez jött még egy kisebb technikai probléma is, melynek hatására az utolsó három körben már nem tudtunk érdemi támadást indítani. Nagyon nehéz így elveszíteni egy futamot, de rengeteg pozitívuma volt ennek a hétvégének. A Max problémáit okozó differenciálművel foglalkoznunk kell, mert ezzel komoly hátrányba kerültünk az egyes szektorban.” – mondta el a közeljövő teendőit Christian Horner.

A fentebb taglalt eset valószínűleg még jó ideig tematizálja majd az F1-es közbeszédet, ti hogy láttátok Max Verstappen és Lewis Hamilton „pályacsatáját”?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

2 thoughts on “Christian Horner: „Az FIA legyen már végre következetes…”

  1. Kiss Oszkárné says:

    Sajnálom a redbult és Maxot, mert ő becsületesen versenyzett. Luis viszont sorra szegte meg a szabályt , büntetés semmi. Nem egyenlő verseny ez így! Vagy mindenkire vonatkoznak a szabályok, vagy senkire. Jó lenne, ha a verbíróság menet közben odafigyelne erre, mert nem fer módon győzött Luis.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel