Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

„Csodamotort” vitt Ausztriába a Honda?

Óriási várakozásokkal tekint a Red Bull Racing az Osztrák Nagydíj elé, nem titkolják, sokat várnak az autójukba frissen beépített második generációs Honda erőforrástól. A csapatvezető elmondása szerint bíznak benne, hogy meccsben lehetnek a Mercedessel.

Christian Horner egy riportban beszélt arról, hogy a japánok nem csupán erősebb, de egyúttal megbízhatóbb motort szállítottak le nekik a dupla szezonkezdetre:

„Horribilis mennyiségű erőfeszítést tettünk a versenyképességünk növeléséért, közben pedig az idő ellen is harcoltunk, hogy a gyárbezárások végeztével készen lehessünk a júliusi határidőre. Egyre jobb az összhangunk és erősebb a kapcsolatunk a Hondával, és ők is példásan azonosulnak a csapatunkkal. Már 2019-ben is erősen nyitottunk, szereztünk három futamgyőzelmet, idén pedig azt reméljük, hogy teljesen beérik a közös munka.

Horner nem is kertelt, kimondta, mit fogadna el az együttműködés gyümölcseként:

 „A Honda egy extra motivált társaság, ebben nagyon hasonlítunk egymásra. Az egész holtidényt ennek a projektnek szentelték, és a saját méréseik, valamint a teszteredmények tükrében megnőttek a várakozásaik. A motor az autó sarokköve, és én úgy gondolom, hogy idén ebben ismét komoly előrelépést érhetünk el együtt. Kár lenne tagadni, a célunk az, hogy világbajnoki címekért harcoljunk a segítségükkel.” – zárt az osztrák istálló góréja.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Red Bull Content Pool

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük