Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

DURVA Red Bull büntetés? MINDENKI NYUGODJON LE…

Minden Formula-1 rajongó, szimpatizáns, szurkoló már kívülről fújja az elmúlt napok híreit, vagyis azt, hogy a Red Bull Racing költséghatárt sértett.

Azóta számos vélekedés és őrült konteó látott napvilágot, a legvehemensebbek pedig már arról beszélnek, hogy Max Verstappen 2021-es világbajnoki címét majd Lewis Hamiltonnak adják. Mit nem mondjunk, röhejes! Az mindenféle száraz szabályértelemzést félretéve és a józan észt segítségül hívva is jól látszik, hogy a modern sportvilágban egy efféle döntés teljességgel elképzelhetetlen. „De akkor hogyan szankcionálják majd az esetet, hogy többet ne történhessen ilyen?” – vetődik fel a kérdés, jogosan. Nos, szankció(k) biztosan lesznek, hiszen az FIA ma közölt jelentésében kiderült, hogy Verstappenék 5% körüli mértékben átlépték a költségplafont. Ezek az opciók lehetségesek és a legvalószínűbbek:

Megrovás, pénzbüntetés

Költségplafon mérséklése 2023-ra

Tesztkorlátozás, aerodinamikai innovációk, szélcsatorna korlátozása

Konstruktőri bajnoki pontok, legrosszabb esetben pilóták pontjainak levonása

Ebből a négy lehetőségből az első kettő valamelyikére van a legnagyobb esély, persze valamiféle megállapodás mögé bújtatva, ahogy azt már láthattuk korábban a Scuderia Ferrari motorbotrányának idején.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük