FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Fejlesztési HÁTRÁNYBAN lenne a Red Bull Racing?

Nagyon úgy fest, hogy a 2022-es autó fejlesztésével lemaradásba került az osztrák istálló, leginkább motorikus problémákkal küzd Max Verstappen csapata.

Elsőre azt gondolhatnánk, hogy a korábbi motorpartner talán a legrosszabb pillanatban engedte el a Red Bull kezét, hiszen idéntől üzemanyagváltás lesz a Forma-1-ben, az E10-re történő átállás pedig nem kis terhet ró a megfogyatkozott mérnökcsapatra. A bikák saját fejlesztésű motorral készülnek címet védeni, de a hírek jelenleg arról szólnak, hogy a Honda rengeteg segítségé ellenére sem tart ott, ahol kellene. A 2022-es erőforrás egyelőre jóval gyengébb, mint a tavalyi. Ezt Helmut Marko is elismerte:

“Amit a fejlesztéseinkről hallok, az pozitív, de az a helyzet, hogy a motorteljesítményt illetően még nem tartunk ott, ahol tavaly. Ahhoz, hogy lássuk, hányadán állunk, versenykörülmények között kell tapasztalatokat szereznünk. 2025-ig még élvezzük a Honda támogatását, ők már bizonyították, hogy képesek felállni a nehéz helyzetekből. Én nem aggódom, bízom a munkamorálunkban és a japánok szaktudásában.” – mondta el Helmut Marko.

A teljesítménycsökkenés nem a világ vége, hiszen az új szabályrendszer ismeretében már korábban is tudvalévő volt, hogy átlagosan 20 LE-vel gyengülnek majd a motorok. A rossz hír az, hogy ezt a hendikepet pl. a Scuderia Ferrari már rég ledolgozta…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.