Hakkinen üzent Verstappennek: „A csapat az első!!”

A Brazil Nagydíj tegnapi leintése óta valószínűleg nincs olyan Formula-1 fanatikus az országban, aki nem fújná kívülről a Red Bull balhéját: Max Verstappen a csapata határozott utasítása sem adta át a helyét a bajnoki második helyért harcoló Sergio Pereznek.

Azt is mindenki hallotta már, hogy húzásával Verstappen elvileg egy régi sérelemért cserében „törlesztett”, és elvileg Abu Dhabiban már aláveti magát a csapat és Perez ambícióinak. A kétszeres világbajnok ikon, Mika Hakkinenn mindezt nem nézte jó szemmel, és nem is habozott kijelenteni, hogy Verstappen viselkedhetne jobb csapatemberként is!

„A csapat mindig az első, ezt szem előtt kell tartanod! Ha megállapodsz valamiben a csapatoddal és a társaddal, akkor ahhoz illendő lenne tartani magad. Egyikünk sem volt ott a megbeszélésen, nem tudjuk, hogy mik voltak a deal részletei, de az biztos, hogy Perez betartotta a rá vonatkozó részt. Tény, hogy Max az elsőszámú pilóta, aki két világbajnoki címet is hozott a Red Bullnak, ugyanakkor Checho is nagyon sokat tett ezekért. Mindannyian emlékszünk a 2021-es záróversenyen Lewis Hamilton ellen bemutatott védekezésére, amivel visszahozta a meccsbe Verstappent, idén pedig alaposan kivette a részét a konstruktőri vb-cím megszerzéséből. Ezek után jó lenne, ha Verstappen segítené őt, ez a saját és a csapatának érdeke is. Ha minden igaz, már megbeszélték Christian Hornerrel, hogyan tovább, így remélhetőleg nem látunk többet olyan pillanatokat, mint a Brazil Nagydíj hajrájában.” – nyilatkozta Hakkinen.

Bármi is igaz a pletykákból és bárhogy is alakuljon ez a történet, semmiképp nem volt elegáns a majd 200 pont előnyt birtokló Max Verstappentől, hogy megtagadta a csapatutasítást…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel