Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Hakkinen üzent Verstappennek: „A csapat az első!!”

A Brazil Nagydíj tegnapi leintése óta valószínűleg nincs olyan Formula-1 fanatikus az országban, aki nem fújná kívülről a Red Bull balhéját: Max Verstappen a csapata határozott utasítása sem adta át a helyét a bajnoki második helyért harcoló Sergio Pereznek.

Azt is mindenki hallotta már, hogy húzásával Verstappen elvileg egy régi sérelemért cserében „törlesztett”, és elvileg Abu Dhabiban már aláveti magát a csapat és Perez ambícióinak. A kétszeres világbajnok ikon, Mika Hakkinenn mindezt nem nézte jó szemmel, és nem is habozott kijelenteni, hogy Verstappen viselkedhetne jobb csapatemberként is!

„A csapat mindig az első, ezt szem előtt kell tartanod! Ha megállapodsz valamiben a csapatoddal és a társaddal, akkor ahhoz illendő lenne tartani magad. Egyikünk sem volt ott a megbeszélésen, nem tudjuk, hogy mik voltak a deal részletei, de az biztos, hogy Perez betartotta a rá vonatkozó részt. Tény, hogy Max az elsőszámú pilóta, aki két világbajnoki címet is hozott a Red Bullnak, ugyanakkor Checho is nagyon sokat tett ezekért. Mindannyian emlékszünk a 2021-es záróversenyen Lewis Hamilton ellen bemutatott védekezésére, amivel visszahozta a meccsbe Verstappent, idén pedig alaposan kivette a részét a konstruktőri vb-cím megszerzéséből. Ezek után jó lenne, ha Verstappen segítené őt, ez a saját és a csapatának érdeke is. Ha minden igaz, már megbeszélték Christian Hornerrel, hogyan tovább, így remélhetőleg nem látunk többet olyan pillanatokat, mint a Brazil Nagydíj hajrájában.” – nyilatkozta Hakkinen.

Bármi is igaz a pletykákból és bárhogy is alakuljon ez a történet, semmiképp nem volt elegáns a majd 200 pont előnyt birtokló Max Verstappentől, hogy megtagadta a csapatutasítást…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük