Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Helmut Marko: „Japánban szeretnénk BAJNOKOK LENNI”

Ha az ember vet egy pillantást a bajnoki tabellára, akkor láthatja, hogy az ellenfeleknek tulajdonképpen csak matematikai esélye maradt a sikerre. Már Dr. Helmut Marko a Red Bull Racing istálló tanácsadója is ki meri jelenteni, hogy Max Verstappen megvédi a címét, szerinte csak annyi a kérdés, hogy mikor. Ha lehet választani, számukra japánban lenne a legjobb!

Verstappen már a hétvégén, Szingapúrban bevégezheti a küldetését, és ismét világbajnok lehet. Ehhez 22 ponttal kell többet szereznie, mint a második Charles Leclercnek (aki nem végezhet előrébb, mint a nyolcadik hely) és 13-al többet, mint Sergio Pereznek (nem lehet előrébb a negyedik helynél), valamint hattal többet, mint George Russellnek. Plusz a szingapúri bajnokavatáshoz meg kell nyernie a futamot és megfutni a leggyorsabb kört is. Azért valljuk meg őszintén, ez így nem a legéletszerűbb… Ezt természetesen jól tudják a Red Bull Racingnél is, akik sokkal inkább a Japán Nagydíjra teszik a bajnoki győzelmüket:

„Ahogy mentünk előre a szezonban, az autónk egyre jobb és jobb lett, míg a nagy rivális Scuderia Ferrarinál folyamatosan műszaki és megbízhatósági problémákkal küszködtek, amitől aztán a csapat is frusztrálttá vált. Ennek köszönhetően eljutottunk arra a pontra, amikor már akkora előnnyel rendelkezünk, amit nem lehet elveszíteni. Tudjuk, hogy Max Verstappen idén is világbajnok lesz, a kérdés már csak annyi, hogy hol és mikor. A Honda miatt nagyon boldogok lennénk, ha ez Japánban történne meg.” – nyilatkozta Helmut Marko.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük