FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Helmut Marko: „Még egy-két ilyen év, és nekünk annyi…”

A világban tapasztalható helyzet (az okot a médiából ömlő folyamatos hisztéria miatt már kedvünk sincs leírni) a sportvilágot is megterheli, ez alól az autósport sem kivétel. A Forma-1 hiába a világ elsőszámú sorozta, éppen olyan gazdasági vállalkozás, mint azok a márkák és brandek, amelyekkel mindennapjainkban gyakorta találkozunk.

Így a benne szereplőket alaposan megterheli a 2020-as bevételkiesés. Noha a Red Bull Racing a széria egyek nagyágyúja, az ő pénzcsapjaik sem végtelenek, erre Helmut Marko, az istálló tanácsadója is rávilágított legutóbbi nyilatkozatában:

„Idén már annak is örülnünk kellett, hogy zárt kapuk mögött, de versenyezhettünk, lehetett futamokat rendezni, és értékelhető lesz a világbajnokság. Ugyanakkor érdemes leszögezni, hogy egy hasonló évet nem biztos, hogy áldozat nélkül megúszna a száguldó cirkusz. Lennének olyan gárdák, akik egyszerűen kifogynának a tartalékaikból, és bedobnák a törülközőt. Ez alól mi sem vagyunk kivételek, hiszen a jelen gazdasági helyzetben a befektetőink kétszer is meggondolják, hogy mire áldozzanak.

2020 érzelmi szempontból is egy borzasztó hullámvasút, hiszen számomra nagyon szomorúak az üresen tátongó lelátók, és a maszkkal takarózó emberek a paddockban. Ha minden így megy tovább, nem adok két évet, és nekünk befellegzett…” – nyilatkozott szokatlanul borúlátó módon a Red Bull Racing tanácsadója.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Red Bull Racing

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük