Helmut Marko: „Még egy-két ilyen év, és nekünk annyi…”

A világban tapasztalható helyzet (az okot a médiából ömlő folyamatos hisztéria miatt már kedvünk sincs leírni) a sportvilágot is megterheli, ez alól az autósport sem kivétel. A Forma-1 hiába a világ elsőszámú sorozta, éppen olyan gazdasági vállalkozás, mint azok a márkák és brandek, amelyekkel mindennapjainkban gyakorta találkozunk.

Így a benne szereplőket alaposan megterheli a 2020-as bevételkiesés. Noha a Red Bull Racing a széria egyek nagyágyúja, az ő pénzcsapjaik sem végtelenek, erre Helmut Marko, az istálló tanácsadója is rávilágított legutóbbi nyilatkozatában:

„Idén már annak is örülnünk kellett, hogy zárt kapuk mögött, de versenyezhettünk, lehetett futamokat rendezni, és értékelhető lesz a világbajnokság. Ugyanakkor érdemes leszögezni, hogy egy hasonló évet nem biztos, hogy áldozat nélkül megúszna a száguldó cirkusz. Lennének olyan gárdák, akik egyszerűen kifogynának a tartalékaikból, és bedobnák a törülközőt. Ez alól mi sem vagyunk kivételek, hiszen a jelen gazdasági helyzetben a befektetőink kétszer is meggondolják, hogy mire áldozzanak.

2020 érzelmi szempontból is egy borzasztó hullámvasút, hiszen számomra nagyon szomorúak az üresen tátongó lelátók, és a maszkkal takarózó emberek a paddockban. Ha minden így megy tovább, nem adok két évet, és nekünk befellegzett…” – nyilatkozott szokatlanul borúlátó módon a Red Bull Racing tanácsadója.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Red Bull Racing

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel