FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Honda VEZÉR: „Max Verstappen úgy vezet, mint Ayrton Senna!”

Rég volt, már nagyon rég, mikor a Honda legutóbb győzni tudott a Monacói Nagydíjon. 1992-ben egy bizonyos Ayrton Senna révén ünnepelhettek, most pedig Max Verstappen szállította le nekik a sikert. A japánok nem is felejtették el az egekig magasztalni a Red Bull Racing pilótáját!

Adta is magát a párhuzam, amelyet sokan üdvözítőnek tartanak majd, megint mások ki fognak akadni miatta, de ezentúl még nehezebb lesz megkerülni az összehasonlítást. Jamamoto Maszasi Honda vezér meg van győződve a párhuzamról, a Honda blogján íródott bejegyzésében pedig el is magyarázza, miért érez így:

„A Honda egymás után hatszor is képes volt győzni a Monacói Nagydíjon, 1987 és 1992 között Ayrtonnal értük el ezeket a szenzációs sikereket. Senna óta most sikerült újból nyernünk itt, és ez még jobban felerősíti azokat az érzéseinket, amelyek már idáig is nyilvánvalók voltak. Én magam mindig is láttam a hihetetlen hasonlóságot a két versenyző között. Ők mindketten különleges helyet foglalnak el a Honda szívében, és Max vezetési habitusa nagyon is hasonlít Ayrtonéhoz. Egy szép napon talán Maxnek sikerülni fog túlszárnyalni a fantasztikus elődjét is!

Ha Monacóban győzni akarsz, ahhoz tökéletes stratégiára, erős motorra, jó boxutcai munkára, és természetesen piszkosul erős vezetői képességekre van szükség. Ez a győzelem hatalmas lökést adott nekünk, mindenki izgatott, motivált, hogy vezetjük a bajnokságot, és versenyben vagyunk a címért. Különleges nap és különleges győzelem volt ez mindannyiunknak!”

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.