Honda VEZÉR: „Max Verstappen úgy vezet, mint Ayrton Senna!”

Rég volt, már nagyon rég, mikor a Honda legutóbb győzni tudott a Monacói Nagydíjon. 1992-ben egy bizonyos Ayrton Senna révén ünnepelhettek, most pedig Max Verstappen szállította le nekik a sikert. A japánok nem is felejtették el az egekig magasztalni a Red Bull Racing pilótáját!

Adta is magát a párhuzam, amelyet sokan üdvözítőnek tartanak majd, megint mások ki fognak akadni miatta, de ezentúl még nehezebb lesz megkerülni az összehasonlítást. Jamamoto Maszasi Honda vezér meg van győződve a párhuzamról, a Honda blogján íródott bejegyzésében pedig el is magyarázza, miért érez így:

„A Honda egymás után hatszor is képes volt győzni a Monacói Nagydíjon, 1987 és 1992 között Ayrtonnal értük el ezeket a szenzációs sikereket. Senna óta most sikerült újból nyernünk itt, és ez még jobban felerősíti azokat az érzéseinket, amelyek már idáig is nyilvánvalók voltak. Én magam mindig is láttam a hihetetlen hasonlóságot a két versenyző között. Ők mindketten különleges helyet foglalnak el a Honda szívében, és Max vezetési habitusa nagyon is hasonlít Ayrtonéhoz. Egy szép napon talán Maxnek sikerülni fog túlszárnyalni a fantasztikus elődjét is!

Ha Monacóban győzni akarsz, ahhoz tökéletes stratégiára, erős motorra, jó boxutcai munkára, és természetesen piszkosul erős vezetői képességekre van szükség. Ez a győzelem hatalmas lökést adott nekünk, mindenki izgatott, motivált, hogy vezetjük a bajnokságot, és versenyben vagyunk a címért. Különleges nap és különleges győzelem volt ez mindannyiunknak!”

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel