FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Idén nem csak a pályán léphet nagyot a Red Bull

Az F1 csúszó szezonjának kálváriája egy valódi állatorvosi ló, amelyet csak egy remek szezonkezdés feledtethet. Utóbbiért a Red Bull Ring tehet a legtöbbet, ahol egy sikeres lebonyolítás (na meg egy-két Max Verstappen győzelem) sokat dobna névadója istállójának megítélésén.

Bár egy négyszeres egyéni és konstruktőri világbajnok csapatról van szó, mégis sok olyan Forma-1 szurkoló akad, aki a Ferrari és Mercedes tradíciókat tekintve nem tartja egyenrangú félnek az energiaitalos gárdát. A Red Bull most egy hibátlan rendezéssel végérvényesen felzárkózhat az előbb említett két nagycsapat megítéléséhez, és irányt mutathat az F1 eddigi fennállásának talán legnehezebb évében.

Ami a sportdiplomáciában Ausztria és a Red Bull Ring, az a sportban Max Verstappen. A Red Bull Racing holland sztárjának még kapóra is jöhet a csonka 2020, és az ezzel járó fejetlenség. Már a szezon előtt is egyfajta most vagy soha hangulat uralkodott a csapatnál, amit a dolgok jelenlegi állása csak tovább fokoz. Ami a rajtot illeti, Verstappen az elmúlt két esztendőkben a stájer pálya specialistája lett, és két futamgyőzelmet is aratott itt – tehát nem nehéz kitalálni, hogy egy erős kezdéssel könnyedén megalapozhatná a világbajnoki esélyeit.

A versenyév harmadik futama a Magyar Nagydíj lesz, ahol szintén bizonyítottan komoly tempóra képes Verstappen, és a többi helyszínen is lehet keresnivalója. Őszintén megvallva, abszolút nem lepődnénk meg, ha a nyolc európai verseny után őt látnánk a tabella élén.

Lehet, hogy idén megtörik a jég, és nem egy Mercedes pilóta lesz a nyerő?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Red Bull Racing