FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

JOS Verstappen: „A Mercedes SEMMIBŐL SEM tanul…”

A Holland Nagydíj safety car fázisa előtt, közben, valamint utána is olyan érzések kerítette hatalmába az embert, mint a 2021-es szezon utolsó versenyén, az utolsó körben. 

Ahol aztán ugyanaz történt meg, mint a fentebb már említett tavalyi futamon. A Mercedes lényegében lemásolta Abu Dhabi-t, nem állt ki kereket cserélni, majd emiatt az újraindításnál egyértelműen hátrányba került a friss lágyakon támadni készülő Max Verstappen ellen. Az egyezés nem csak nekünk tűnt fel, a győztes Verstappen édesapja is nosztalgiázott. És ha már így tett, nem felejtett el egy kicsit beleállni a Mercedesbe:

„A tavalyi szezonzáró utolsó köre után egyértelműen azt gondoltam, hogy a Mercedesnél egészen biztosan tanultak az esetből, és soha többé nem követik el újra az ott látott hibát. Tévedtem, mert ők semmiből nem tanulnak… Max minden gumikeveréket letesztelt, és a tapasztalatai alapján választott stratégiát. Kellett is a jó taktika, hiszen ezúttal a Mercedes nagyon gyors volt, számomra teljesen világos, hogy lett volna esélyük a győzelemre. Szerencsére nekünk jött ki jobban a lépés, és mi taktikáztunk jobban. Jelenleg nagy az előnyünk, de nem fogunk hátradőlni, a legnagyobb hiba lenne, ha elbíznánk magunkat. Megyünk tovább a megkezdett úton, én nem aggódom, mert Max elképesztő szezont fut. Tizenöt futamból tízet megnyert, azt hiszem, ezt nem kell különösebben magyarázni…” – mondta el érzéseit fia újabb sikere után Jos Verstappen.

Sportszerű nyilatkozat, de érzésünk szerint ez a világbajnokság már régen eldőlt, minden más vélemény pedig csupán csak jófejkedő diplomáciai húzás…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük