FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Max Verstappen: „ELÉG VOLT a hibákból!”

A Red Bull Racing holland sztárja örül a legutóbbi futamgyőzelmének, ám annak már kevésbé, hogy idén több alkalommal is rajta kívülálló okok miatt kellett kiszállnia a versenyfutásból. És most csak ezért nem vezeti a világbajnokságot.

Az mindenki számára világos, hogy az idei Red Bull gyors, de egy bajnoki küzdelem során a megbízhatóság sem elhanyagolható tényező. Ebben a Scuderia Ferrari jelenleg jóval előrébb tart, és mivel az autójuk hasonló tempóra képes, így ők állnak a tabella élén. A probléma Max Verstappent is frusztrálja, aki hiába nyerte meg az összes versenyt, amin célba ért, mégis kapaszkodnia kell, ha meg akarja védeni a címét:

„Miamiban pénteken nagyon sokat küszködtem az autóval, ami cseppet sem ideális felállás. Az elmaradt kilóméterek szombaton is éreztették a hatásukat, de hála az égnek, vasárnap már minden rendben működött. Ennek ellenére nem szabad elfelejtenünk, hogy alakulhattak volna a dolgok rosszul is… Nagyon szeretnék már ismét egy komplikációk nélküli hétvégét lehozni, egy olyat, mint amilyen Imolában volt. Aggasztó a sok-sok műszaki jellegű hiba, elég volt belőlük, egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak ezeket, ha versenyben akarunk maradni. A gyors autó még nem minden, emelni kell a megbízhatóságunk faktorát is!” – mondta el Verstappen, aki hozzátette, hogy még mindig jobb, ha az autó gyors és megbízhatatlan, mint ha fordítva lenne.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük