Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Mercedes: Verstappen jelenti ránk a legnagyobb veszélyt

A német istálló szerint az ausztriai dupla versenyek és az azt követő Magyar Nagydíj is mind a holland sztárnak, és a Honda motoros Red Bull Racingnek kedveznek majd.

James Allison, a hatszoros világbajnok technikai igazgatója nyíltan kijelentette, a szezonnyitón sem a Ferrari okoz majd nekik elsősorban fejtörést:

„Kétségtelen, hogy Max Verstappen lesz az elsőszámú kihívónk idén. Egyszer-egyszer a Ferrari is megvillantotta, hogy mire képes, de Ausztriában mindig nagyon felszívja magát a Red Bull. Rendkívül erős eredményekkel büszkélkedhetnek a hazai versenyükön.”

Allison elmondása szerint ők maguk rettentő szerencsétlenek a Red Bull Ringen, tavaly csak egy harmadik és ötödik hely esett le nekik, 2018-ban pedig kettős kieséssel zárták az osztrák hétvégét:

„Ami a mi formánkat illeti, 2019-ben egy hűtésből fakadó hiba miatt csak vánszorogtunk a pályán, messze elmaradva attól a teljesítménytől, amire egyébként az autónk képes. Előtte a megbízhatósággal voltak gondjaink, és a safety caron is rajtavesztettünk, de idén nagyon várjuk, hogy megmutathassuk, ezek csupán kisiklások voltak.” – mondta Allison, akinek csapata 2014-2017 között négy futamgyőzelmet aratott Spielbergben.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Red Bull Racing