ŐRÜLET: Helmut Marko koronavírus tábort tervezett!

A Red Bull tanácsadója idáig sem ment a szomszédba az extrém ötletekért, de a mostani mindenen túlmutat: Marko vírustáborban segített volna „átvészelni” a járványveszélyt a pilótáinak.

Az alapfelállás úgy festett, hogy Max Verstappennek ellenőrzött körülmények között érdemes lenne átesnie a koronavíruson, mivel ezzel időbeli és helyzeti előnyt szerezne a későbbi világbajnoki küzdelemben. Mostanra az is kiderült, hogy a szakember ezt abszolút nem viccnek szánta, és ki akarta terjeszteni a Red Bull teljes pilótaprogramjára.

Ez a gyakorlatban úgy festett volna, hogy egy magashegyi edzőtáborba vonult volna a csapat, ahol megszerezték volna az áhított immunitást. Erről Marko az ORF televíziónak nyilatkozott bővebben:

„Négy F1-es versenyzővel rendelkezünk, rajtuk kívül további tíz pilótával dolgozunk együtt. Szerettünk volna nekik egy tábort szervezni, ahol kontrolláltan és kockázatmentesen áteshetnek a koronavírus fertőzésen. Ez lett volna az ideális a számukra. Ők egytől-egyig erős, egészséges és felkészült sportolók, és ha ez megvalósult volna, azzal komoly lépéselőnyt jelentett volna a bajnokságokban.”

A két legfontosabb „táborlakó”

A dolog azonban nem úgy csapódott le, ahogy azt az osztrák elgondolta… A bizarr ötlet a veszélyeztetett korú Marko saját esetéből született: a Red Bull tanácsadója még február közepén fertőzte meg valamilyen koronavírushoz hasonlító betegség. Miután átesett rajta, bátran indult el Ausztráliába, ahol a kiemelt gócpontnak számító dubaji reptér látogatása sem okozott számára problémát.

 „Volt egy nagyon erős megfázásom, amelynek a tünetei abszolút egybeesnek a koronavírus által produkáltakkal. Hogy valójában az volt-e, nem tudom biztosan, de ilyen erős lefolyású nyavalyával még soha nem találkoztam. Nem vagyok orvos, de azt a holland és svéd példákból kiindulva tudom, hogy létezik megoldás a nyájimmunitás kialakítására, ezt szerettem volna én is elérni a fiúknál.”

Érthető módon a Red Bull vezetősége elzárkózott az ötlettől, így a csapat kötelékébe tartozó összes sportoló a hagyományos felkészülését folytatva várja, hogy végre megkezdődjön a 2020-as versenyév.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Essentially Sports

Array
Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel