Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

ŐRÜLET: Helmut Marko koronavírus tábort tervezett!

A Red Bull tanácsadója idáig sem ment a szomszédba az extrém ötletekért, de a mostani mindenen túlmutat: Marko vírustáborban segített volna „átvészelni” a járványveszélyt a pilótáinak.

Az alapfelállás úgy festett, hogy Max Verstappennek ellenőrzött körülmények között érdemes lenne átesnie a koronavíruson, mivel ezzel időbeli és helyzeti előnyt szerezne a későbbi világbajnoki küzdelemben. Mostanra az is kiderült, hogy a szakember ezt abszolút nem viccnek szánta, és ki akarta terjeszteni a Red Bull teljes pilótaprogramjára.

Ez a gyakorlatban úgy festett volna, hogy egy magashegyi edzőtáborba vonult volna a csapat, ahol megszerezték volna az áhított immunitást. Erről Marko az ORF televíziónak nyilatkozott bővebben:

„Négy F1-es versenyzővel rendelkezünk, rajtuk kívül további tíz pilótával dolgozunk együtt. Szerettünk volna nekik egy tábort szervezni, ahol kontrolláltan és kockázatmentesen áteshetnek a koronavírus fertőzésen. Ez lett volna az ideális a számukra. Ők egytől-egyig erős, egészséges és felkészült sportolók, és ha ez megvalósult volna, azzal komoly lépéselőnyt jelentett volna a bajnokságokban.”

A két legfontosabb „táborlakó”

A dolog azonban nem úgy csapódott le, ahogy azt az osztrák elgondolta… A bizarr ötlet a veszélyeztetett korú Marko saját esetéből született: a Red Bull tanácsadója még február közepén fertőzte meg valamilyen koronavírushoz hasonlító betegség. Miután átesett rajta, bátran indult el Ausztráliába, ahol a kiemelt gócpontnak számító dubaji reptér látogatása sem okozott számára problémát.

 „Volt egy nagyon erős megfázásom, amelynek a tünetei abszolút egybeesnek a koronavírus által produkáltakkal. Hogy valójában az volt-e, nem tudom biztosan, de ilyen erős lefolyású nyavalyával még soha nem találkoztam. Nem vagyok orvos, de azt a holland és svéd példákból kiindulva tudom, hogy létezik megoldás a nyájimmunitás kialakítására, ezt szerettem volna én is elérni a fiúknál.”

Érthető módon a Red Bull vezetősége elzárkózott az ötlettől, így a csapat kötelékébe tartozó összes sportoló a hagyományos felkészülését folytatva várja, hogy végre megkezdődjön a 2020-as versenyév.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Essentially Sports

Alonso: „NINCS MESE, jövőre már győzelmekért megyünk!”

Szép lassan közeleg a 2023-as szezon vége, és amennyire biztatóan indult az év az Aston [...]

Érdekel
Perez: „A kettős mérce áldozata vagyok!”

Az idei évben feltűnően gyengén teljesít Sergio Perez, aki már nagyon korán elvesztette azt a [...]

Érdekel
ELFOGADTÁK ANDRETTIÉK nevezését, gyakorlatilag itt a 11. csapat!

Az Andretti a Caddileckel karöltve 2026-ban tervezi, hogy csatlakozik a Formula-1-es világbajnoksághoz, az FIA részéről [...]

Érdekel
Norris: „A Red Bull NEM Verstappenre építi az autóját”

Lando Norris határozottan megcáfolta a szurkolók kedvenc összeesküvés elméletét, miszerint azért lenne domináns ez vagy [...]

Érdekel
Jordan: „Gyerünk már, ÜLTESSÉK BE Lawsont Perez HELYÉRE!”

Bár elviekben Sergio Perezt 2024-ben még szerződés köti a Red Bull Racinghez, gyakorlatilag a Red [...]

Érdekel
F1 szakértő: MÉLTATLAN, ami Norris körül történik…

A Sky Sports F1-es műsorvezető Craig Slater szerint Lando Norris hiába az egyik legnagyobb tehetsége [...]

Érdekel