Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Pedro de la Rosa: „A Red Bull Racing lesz a Mercedes legfőbb kihívója”

Szinte hihetetlen, de ezen héten elindul a 2020-as Formula-1 szezon. Ebben az évben egy igazi hullámvasút jöhet, amelynek a végén akár könnyedén a Red Bull Racing is felülhet a hullám tetejére.

Még úgy is rendkívül erősen indíthatnak az osztrákok a hazai pályájukon, hogy a két másik nagy csapattal ellentétben ők nem tudtak érdemben tesztelni. Csupán a filmes napok adta lehetőségeket tudták kihasználni, de nem tétlenkedtek. Alexander Albon Silverstoneban nem csupán promó köröket teljesített, hanem „bemelegítette” azokat az új fejlesztéseket, amiket a Red Bull Racing a nyitóhétvégére visz.

A Red Bull Racing és Max Verstappen lehetőségéről beszélt a minap Pedro de la Rosa is, aki elmondta, idén könnyedén összejöhet a nagy siker az energiaitalos csapatnak:

Pedro de la Rosa közelről ismeri a Verstappen famíliát

„A történtek ismeretében úgy gondolom, hogy nem akármilyen szezon vár ránk. A csúszó kezdet és a zártkapus versenyek miatt talán kis hendikeppel kezdődik 2020, de egészen biztos vagyok abban, hogy elképesztő év elé nézünk, ahol sok-sok meglepő és izgalmas pillanat részesei leszünk. Ha tippelnem kellene, azt mondanám, hogy a Mercedes idén is nagyon erős lesz, ugyanakkor a legfőbb kihívónak a Red Bullt érzem.

Minden eddiginél erősebbek, és minden eddiginél jobban készen állnak. A Ferrarit sem szabad leírni, az elmúlt idő alatt – a bezárt gyár ellenére is – rengeteget dolgoztak, többekkel együtt már a spanyol nagydíj fejlesztésein. Teljesen más lesz az erősorrend, mint ami Ausztráliában alakult volna.” – elmélkedett de la Rosa.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük