Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

RB19: Verstappen már az első kanyart PADLÓGÁZZAL VETTE…

Alig pár nappal a szezonnyitó Bahreini Nagydíj előtt és néhánnyal a tesztek után mindenki azt fejtegeti, vajon ki lesz 2023 favoritja, hogy kinek sikerült a legjobban az idei autó.

Nos, még nagyon nehéz lenne bármilyen konkrét következtetést levonni, de már vannak jelek, amelyek utalni engednek az erősorrendre. Pontosan ilyen eset a címben már említett történés. Max Verstappen már legelső alkalommal elképesztő magabiztossággal nyúlt hozzá az RB19-hez, annyira, hogy még fogadni is mert rá…

„A Silverstone-i bejáratáskor rettentően hideg volt, még talán fagyott is. Ez nem éppen a legideálisabb teszteléshez, és a mérnököm fel is hívta rá a figyelmem, hogy majd ne vegyem padlón az egyes kanyart. Erre én azt mondtam, hogy figyelj csak! Kimentem a pályára, és egy pillanat elteltével már rá is éreztem az autóra, és rögtön padlógázzal vettem az említett kanyart. Rettentően élveztem és nagyon jó jel, hogy azonnal bízhatok az autóban. Ugyanez történt Bahreinben is, konkrétan öt köt után már ott tartottam, ahol előzőleg elterveztem. Az autót jónak éreztem, és bár mindig lehet mindent jobban csinálni, de jó irányba haladunk.” – nyilatkozta le a Red Bull Racing kétszeres világbajnoka az ellenfelek számára cseppet sem biztató híreket.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük