FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Red Bull: Ecclestone alatt nem hagyták volna az aránytalan Mercedes uralmat

Az osztrák istálló tanácsadója úgy gondolja, hogy a Forma-1 előző főnöksége nem engedte volna így elfajulni a dolgokat, szabályalkotással fogta volna vissza a túlzottan domináló istállókat.

Helmut Marko élénken emlékszik azokra az időkre, amikor Sebastian Vettel révén négy világbajnoki címet is szereztek, ennek ellenére a mostani korszakot teljesen másnak tartja. Véleménye szerint akkortájt az F1 vezetése azon dolgozott – jogosan -, hogy a Red Bull ne tudja konzerválni az előnyét, és a versengés nyílt maradjon:

„Nem értem, miért kérkednek folyton a fölényükkel. Ha ezt mi a Red Bull aranykorában megtettük volna, az illetékesek, Max Mosley és Bernie Ecclestone egyből ránk szállt volna. Ezen kívül is sokszor igyekeztek bennünket visszafogni, emlékezzenek csak vissza az Adrian Newey által megalkotott szárnyak és diffúzorok, aero-elemekről szóló tiltására. Ez mostanság elképzelhetetlen, a Mercedesnek nem kell szembesülnie ilyen problémákkal. Csak a motorfejlesztésük 0.4 másodperc előnyt jelent nekik körönként.” – mondta el gondolatait Marko.

Marko felvetését Ralf Shumacher is alátámasztja, de a német sokkal borúlátóbb: lesújtó véleménnyel van a bajnokság esélyeit illetően:

„Még csak keveset láttunk a Mercedestől. Egészen biztos vagyok benne, hogy az előző szezon közepétől fogva takaréklángon égnek, maximum 80%-ot adnak ki magukból. Idén ugyanez a helyzet, nem hiába mondja azt Max Verstappen, hogy lényegében csak játszanak a riválisaikkal. Ez felettébb rossz hír azoknak, akik izgalmas versenyeket szeretnének látni…” – festett borús képet a hátralévő versenyeken várható hegemóniáról Schumacher.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük