Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Red Bull FORD, jöhet?

Bár a jelenkor sikereit elsősorban a Honda motornak köszönheti az osztrák istálló, most mégis úgy néz ki, hogy hamarosan ténylegesen véget érhet a sikersztori.

A külföldi sajtó legjobban értesült kollégái azt rebesgetik, hogy a Ford akkora potenciált lát az amerikai piacban, hogy fontolóra vette az F1-es szerepvállalás lehetőségét. Valószínűleg nem gondolkodnak rosszul, hiszen a három futamosra duzzadó USA-bajnokság minden bizonnyal komolyan rá fog erősíteni a járműipari folyamatokra is. Ezt a népszerűségi faktort lovagolná meg a Ford, akik bár gyári csapatot nem akarnak, és erőforrás beszállítóként sem vennének szívesen részt az F1 küzdelmeiben. Ezért úgy hírlik, hogy egyfajta „technikai támogatást” szolgáltatva kapcsolódna össze az amerikai márka a Red Bull Racinggel. Max Verstappenék 2025-ig még bizonyosan Hondával a hátuk mögött fognak újabb világbajnoki címekért harcolni, de 2026-tól nagyon is valószínűvé válhat a Forddal kötött stratégiai partnerség.

A Red Bullt az elmúlt időben több nagy gyártóval is „helyzetbe hozták”, az együttműködések pedig rendszerint ott siklottak vakvágányra, hogy a jelentkezők túl nagy irányítást akartak gyakorolni a világbajnok istállóban, amit a tulajdonosok természetesen egyáltalán nem néztek jó szemmel. Úgy hírlik, a Ford semmi ilyesmire nem készül, csupán a nevét és némi szakértelmet a rendelkezésre bocsájtva tarolná le az amerikai piacot. Okos!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük