Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Red Bull FORD, jöhet?

Bár a jelenkor sikereit elsősorban a Honda motornak köszönheti az osztrák istálló, most mégis úgy néz ki, hogy hamarosan ténylegesen véget érhet a sikersztori.

A külföldi sajtó legjobban értesült kollégái azt rebesgetik, hogy a Ford akkora potenciált lát az amerikai piacban, hogy fontolóra vette az F1-es szerepvállalás lehetőségét. Valószínűleg nem gondolkodnak rosszul, hiszen a három futamosra duzzadó USA-bajnokság minden bizonnyal komolyan rá fog erősíteni a járműipari folyamatokra is. Ezt a népszerűségi faktort lovagolná meg a Ford, akik bár gyári csapatot nem akarnak, és erőforrás beszállítóként sem vennének szívesen részt az F1 küzdelmeiben. Ezért úgy hírlik, hogy egyfajta „technikai támogatást” szolgáltatva kapcsolódna össze az amerikai márka a Red Bull Racinggel. Max Verstappenék 2025-ig még bizonyosan Hondával a hátuk mögött fognak újabb világbajnoki címekért harcolni, de 2026-tól nagyon is valószínűvé válhat a Forddal kötött stratégiai partnerség.

A Red Bullt az elmúlt időben több nagy gyártóval is „helyzetbe hozták”, az együttműködések pedig rendszerint ott siklottak vakvágányra, hogy a jelentkezők túl nagy irányítást akartak gyakorolni a világbajnok istállóban, amit a tulajdonosok természetesen egyáltalán nem néztek jó szemmel. Úgy hírlik, a Ford semmi ilyesmire nem készül, csupán a nevét és némi szakértelmet a rendelkezésre bocsájtva tarolná le az amerikai piacot. Okos!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

ELFOGADTÁK ANDRETTIÉK nevezését, gyakorlatilag itt a 11. csapat!

Az Andretti a Caddileckel karöltve 2026-ban tervezi, hogy csatlakozik a Formula-1-es világbajnoksághoz, az FIA részéről [...]

Érdekel
Norris: „A Red Bull NEM Verstappenre építi az autóját”

Lando Norris határozottan megcáfolta a szurkolók kedvenc összeesküvés elméletét, miszerint azért lenne domináns ez vagy [...]

Érdekel
Jordan: „Gyerünk már, ÜLTESSÉK BE Lawsont Perez HELYÉRE!”

Bár elviekben Sergio Perezt 2024-ben még szerződés köti a Red Bull Racinghez, gyakorlatilag a Red [...]

Érdekel
F1 szakértő: MÉLTATLAN, ami Norris körül történik…

A Sky Sports F1-es műsorvezető Craig Slater szerint Lando Norris hiába az egyik legnagyobb tehetsége [...]

Érdekel
Az APPLE TV kizárólagosságra hajt az F1 közvetítésekben!

A streaming platform nem csupán egyszerűen megvásárolná az F1 közvetítési jogait, de a deal mellé [...]

Érdekel
IndyCar pilóta: „Palou JOBB VERSENYZŐ, mint Verstappen!”

Bár mindenki elismeri Max Verstappen nagyságát, de az amerikaiak szerint az ovál versenyzés egy sokkal [...]

Érdekel