Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Red Bull Racing: „A Hungaroringen jobbak leszünk”

Nagyon várták az osztrák duplát az energiaitalosok, de az ott mutatott formájuk alapján a versenyzők is elismerték, hogy hiba volt győzelmi esélyekről beszélni. Most ismét egy olyan helyszín következik, ahol (elvileg) meccsben lehetnek Verstappenék.

Ezúttal a csapatvezető beszélt az esélyekről. Christian Hornert abszolút nem törték le a vártnál csekélyebb eredmények, és azt is elmondta, hol buktak a legtöbbet a Mercedessel kapcsolatban:

„Néhány kanyarban mi vagyunk erősebbek, és van, ahol ők. A Red Bull Ringen az egyenesekben vesztettünk sokat, nem azért, mert mi gyengék vagyunk, épp ellenkezőleg – ők fejlődtek rengeteget. Az elmúlt évekkel ellentétben most nagyon erősek voltak, és remek munkát végeztek az osztrák pályán. Minden összeállt náluk, vitathatatlanul ők voltak a dupla hétvége legjobbjai. Nekünk most még keményebben kell nyomni, de el akarjuk csípni őket, nem tettünk le erről.”

A magyar pálya viszont teljesen más kávéház. Van egy nem túl hosszú egyenes, és rengeteg technikás kanyar, amelyek mind lassabbak, mint a Red Bull Ringen. Másfajta kihívás lesz, de ezek a tények, valamint a kevésbé ingatag időjárás is kedvezhet a Red Bull Racingnek, legalábbis a főmérnök Paul Monaghan szerint.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük