FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Red Bull Racing: „Döntő fontosságú lesz az első edzés a Hungaroringen”

Az osztrák istálló azonnali izgalmakat ígér a Magyar Nagydíj első edzésére, hiszen ekkor fogják tesztelni az új kasztniban a Silverstoneban megsemmisült autóból összekukázott motort.

A kár már így is tetemes, egészen pontosan 1.8 millió dollárr a mínusz, így érthetően nem rajonganának a Red Bullnál, ha az autó után a motort is a szemétre dobhatnák, az ezzel járó rajthelybüntetésről nem is beszélve… Ez a Magyar Nagydíj kimenetelét is súlyosan befolyásolná, így a csapat minden elképzelhetőt megtett, hogy rendben legyen az erőforrás. Ide-oda repültek vele, megjárták japánt is, de biztosat ennek ellenére sem tudnak mondani, az majd csak Hungaroringen derül ki, hogy mi várható. A Honda szakemberei nagyon szűkszavúak, nem igazán vehető ki belőle, hogy mi is a terv a hétvégére:

„A motor megjárta a sakurai központunkat, ahol átellenőriztük. Néhány elemet cseréltünk is, természetesen szigorúan betartva az FIA vonatkozó előírásait. Pénteken pályára visszük, majd adatokat gyűjtünk a teljesítményéről, melyeknek alapos és részletes elemzése után meglátjuk, mi lesz a következő lépés.” – írták körül az esélyeket a japánok.

Lehet, hogy tartogat még egy nagy csavart a már unalomig tárgyalt Lewis Hamilton, Max Vertsappen incidens?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.