FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Red Bull Racing: „Minden fronton mi vagyunk a legjobbak!”

Nagyon úgy fest, hogy az osztrák istálló nem csupán a pályán akarja verni a Mercedest, de a pszichológiai térfélen is mattot adna ellenfelének. Helmut Marko nyilatkozata legalábbis erről árulkodik…

A doktor eddig sem a visszafogottságáról volt híres, ám az ausztriai „kaszálás” után még a szokottnál is magabiztosabb:

„Három futam, 76 megszerzett pont, ilyen egy igazi aratás. Nincs ebben semmi meglepő, hiszen miénk a legjobb pilóta, a legjobb csapat, a legjobb autó és a legjobb motor is! És ez még nem minden, hiszen mi a Mercedessel ellentétben nem fogjuk abbahagyni a 2021-es fejlesztéseket, épp ellenkezőleg. A németek szerint ettől majd 2022-re két másodperc hátrányban leszünk, de nem hallgatunk külsős hangokra, csak tesszük a dolgunkat. És ennek meg is van az eredménye. Olyan pályákon győzzük le őket, ahol korábban gyengék voltunk, ők pedig verhetetlenek. Ez mutatja, hogy jó úton járunk, és ha Silverstoneban is nyerni tudnánk… A lényeg az, hogy nem bízzuk el magunkat, a Forma-1-ben máról holnapra fejre állhat a világ, elég csak megnézni a McLarent. De ebben a sportágban nagyon fontos az önbizalom, mind egyéni, úgy csapatszinten is!” – mondta el a tanácsadó.

Aki figyelemmel kíséri Dr.Marko szezon előtt tett nyilatkozatait, majd vet egy pillantást a tabellára, az láthatja, az öreg nem a levegőbe beszél.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.