Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Senna bizalmasa: „Verstappen a XXI.század SENNÁJA”

Joaquín Ramírez hihetetlen mennyiségű időt töltött el a Formula-1-ben, 41 év alatt szinte minden lényeges történést közvetlenül élt át. Ramirez a McLarennél töltött majd két évtizede alatt Ayrton Senna pályájának felfuttatásából is kivette a részét, így érdemes odafigyelni a szavaira.

Amik arról szólnak, hogy mára Max Verstappen tölti be azt az úttörő szerepet, amely egykoron Senna nevéhez volt köthető:

„A srác eszméletlenül jó. Annyira, hogy szerintem már Ayrton Senna öröképbe lépett, ő a modern F1 úttörője, a csapata pedig megállíthatatlan. Az Adrian Newey keze munkáját magán viselő új autóval nagyon nehéz lesz bárkinek is lépést tartani… A többiek talán akkor rúgnak majd labdába, ha műszkai hiba vagy egy baleset miatt Max kiszáll a versenyből. A Red Bull Racing egy más ligában, egy más galaxisban játszik, nagyon gyorsak a kanyarokban, erősek a technikás és a tempós pályákon is. Akkora a fölényük, hogy nehéz rá mit mondani…  Mellette a csapat szinte százszázalékos munkát végez. Nem hibáznak, nem rontanak kerékcserét, minden téren tökéletes munkát végeznek. Az Aston Martin nagyon jól indította 2023-at, de érzésem szerint a következő időkben mégsem ők, hanem a Scuderia Ferrari válhat a legfőbb ellenfelükké. Azonban az olaszoknak ehhez stabilabban kell teljesíteni, mert a Red Bull könyörtelen. És természetesen a Mercedest sem írnám le, de hangsúlyozom, fel kell kötniük a gatyát, mert iszonyú nehéz dolguk lesz Verstappenék ellen.”

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük