FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Tervezési hibák tehetik tönkre a Red Bull szezonját?

A Bahreini Nagydíj túlnyomó része az osztrák istálló stabil szereplését, ám az utolsó körök a csapat drámáját hozták. A spekulációk egy olyan rejtett hibáról szólnak, ami csak alacsony üzemanyagszintnél jelentkezik…

Holland sajtóértesülések számolnak be arról, hogy egy olyan hiba ütötte fel a fejét a bikáknál, amire valójában még nem tudják a megoldást. Volt olyan F1-es résztvevő, aki már azzal is megvádolta a teamet, hogy „játszott” az üzemanyaggal, de ezt természetesen a Red Bull Racing részéről Christian Horner és Helmut Marko is azonnal cáfolta. Azonban így is nagy a valószínűsége, hogy mindkét autó kiesése az alacsony benzinszintnek volt köszönhető. Úgy látszik, a tervezés során sikerült egy olyan hibába belefutni, ami csak elapadó tank esetén jelentkezik.

Tippjük szerint, mikor már alaposan lecsökkent az üzemanyag mértéke a tankban, akkor a rendszer nem megfelelően veszi fel a benzint, és egyszerű lelevegősödés esete áll fenn. Ennek hatására az üzemanyagpumpa túlhevül, és extrém esetben még meg is sérülhet. Véleményük szerint pontosan ez történt Max Verstappennél, amit az is bizonyít, hogy előbb csak lassulni kezdett, majd később teljesen meg is állt az RB18. A hiba extrém jellegétől fogva nem is biztos, hogy a csapat képes lesz minderre gyors megoldást találni.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.