Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Toto Wolff: „A Red Bull Racing előnye MEGÉRDEMELT”

Komoly dicséretet kaptak Max Verstappenék, méghozzá attól a riválistól, akikkel a Forma-1-es történelem egyik legbalhésabb csatáját vívták. 2021 után nehéz volt elképzelni, hogy a Mercedesnél bárki is pozitív kontextusban nyilvánul meg az „ellenségről”, most ez is megtörtént!

A minap Lewis Hamilton jegyezte meg, hogy még sosem látott gyorsabb autót az idei Red Bullnál, most az istálló csapatfőnöke halmozta el szebbnél szebb szavakkal a nagy riválist:

„Mi is átéltük ezt, hiszen voltak olyan szezonok, amikor hasonlóan erősek voltunk. A Red Bull Racing minden dicséretet és elismerést megérdemel, hiszen ők jó munkát végeztek, mi pedig nem. Ez a sport a teljesítményről szól, és ha a show szempontjából valami egyhangúvá válik, azért nem a győztesek a hibásak, hanem az ellenfeleik. A mi kötelességünk az, hogy minden lehetséges erőnket latba vetve megpróbáljunk felzárkózni rájuk, és igyekezzünk izgalmasabbá tenni a bajnokságot.

2014-2020 között mi is gyakorta szembesültünk azokkal a kritikákkal, amelyekkel most a Red Bull, de ez a sport ettől különleges, és ettől válik semmihez sem foghatóvá. Keményen kell küzdened minden egyes tizedmásodpercért, a pilótáknak, a mérnököknek, és a gyárban dolgozóknak is. Ez csapatmunka, nekünk pedig csapatként kell megoldást találni arra, hogy méltó kihívóik lehessünk. Mindent elkövetünk, hogy ha vannak/lesznek gyenge pontjaik, akkor azokat kihasználjuk, hiszen ez a feladatunk, ezért vagyunk itt. Talán most nem a legizgalmasabb a bajnokság, de a szórakoztatás másodrangú ügy, az első a sport szellemisége!” – nyilatkozott rendkívül sportszerűen Wolff.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Webber: „Verstappen vs Perez CSATA? Sosem volt, SOSEM LESZ!!”

Nem csak az átlag F1 szurkolót, de a szakmát is lesújtja Max Verstappen 53 pont [...]

Érdekel
F1-es családi dráma? Ez lesz az ONE!

Tegnap robbant a bomba, hogy a Drive to Survive után egy újabb sorozat szól majd [...]

Érdekel
Will Power: „Sajnálom a pilótákat, a Forma-1 egy vicc!”

Az IndyCar sztárja keményen beleszállt a Formula-1-es világbajnokságba. Szerinte hiába a rengeteg jó versenyző, sokan [...]

Érdekel
Verstappen Alonsóról: „Van valami, amiben Fernando MINDANNYIUNKNÁL JOBB!”

Azt talán még a legelveteműltebb drukkerek is elismerik, hogy a Formula-1 nívós mezőnyén belül a [...]

1 Comment

Érdekel
Az F1 szakértő Hamilton szerint komplexebb versenyző, mint Russell

Peter Windsor F1-es szakíró úgy gondolja, George Russell és Lewis Hamilton között az a nagy [...]

Érdekel
Mercedes: PÁLYÁN Mick Schumacher!

A hétvége végeztével nem mindenki vette még Kanada felé az irányt, hiszen a Scuderia Ferrari [...]

Érdekel