Toto Wolff: „A Red Bull Racing előnye MEGÉRDEMELT”

Komoly dicséretet kaptak Max Verstappenék, méghozzá attól a riválistól, akikkel a Forma-1-es történelem egyik legbalhésabb csatáját vívták. 2021 után nehéz volt elképzelni, hogy a Mercedesnél bárki is pozitív kontextusban nyilvánul meg az „ellenségről”, most ez is megtörtént!

A minap Lewis Hamilton jegyezte meg, hogy még sosem látott gyorsabb autót az idei Red Bullnál, most az istálló csapatfőnöke halmozta el szebbnél szebb szavakkal a nagy riválist:

„Mi is átéltük ezt, hiszen voltak olyan szezonok, amikor hasonlóan erősek voltunk. A Red Bull Racing minden dicséretet és elismerést megérdemel, hiszen ők jó munkát végeztek, mi pedig nem. Ez a sport a teljesítményről szól, és ha a show szempontjából valami egyhangúvá válik, azért nem a győztesek a hibásak, hanem az ellenfeleik. A mi kötelességünk az, hogy minden lehetséges erőnket latba vetve megpróbáljunk felzárkózni rájuk, és igyekezzünk izgalmasabbá tenni a bajnokságot.

2014-2020 között mi is gyakorta szembesültünk azokkal a kritikákkal, amelyekkel most a Red Bull, de ez a sport ettől különleges, és ettől válik semmihez sem foghatóvá. Keményen kell küzdened minden egyes tizedmásodpercért, a pilótáknak, a mérnököknek, és a gyárban dolgozóknak is. Ez csapatmunka, nekünk pedig csapatként kell megoldást találni arra, hogy méltó kihívóik lehessünk. Mindent elkövetünk, hogy ha vannak/lesznek gyenge pontjaik, akkor azokat kihasználjuk, hiszen ez a feladatunk, ezért vagyunk itt. Talán most nem a legizgalmasabb a bajnokság, de a szórakoztatás másodrangú ügy, az első a sport szellemisége!” – nyilatkozott rendkívül sportszerűen Wolff.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Albon: „Én voltam VERSTAPPEN eddigi legnagyobb kihívója”

Alexander Albonnak idén sem jutott túl erős technika, de amit kihozott a Williamsből, az igazán [...]

Érdekel
GIGA szerződés előtt Leclerc, BÉRFESZÜLTSÉG készülődik a Ferrarinál?

Hatalmas fizetéssel, további öt esztendőre láncolná magához a rettentően tehetséges, világbajnok alkat Charles Leclercet a [...]

Érdekel
ÍME, a tíz LEGJOBBAN FIEZETETT F1-es pilóta

A Forbes magazin idén is leközölte a TOP10 legjobban kereső Formula-1-es pilóta nevét. A legjobb [...]

Érdekel
Kubica: „ALONSO A TOP, jobb, mint Verstappen és Hamilton!!

A sokkal többre hivatott lengyel ex F1-es szerint Fernando Alonso nem csupán fajsúlyos technikában „enné [...]

Érdekel
F1 VEZÉR: Jövőre szorosabb lesz…

Idén kis túlzással már a bajnokság negyedénél lefutott volt a vb-cím sorsa, ergo nem sokat [...]

Érdekel
HAMILTON: „Nem hallgattak rám, EZÉRT tartunk itt”

Vagy Lewis Hamilton kezdett rá ismételten az ismert „megint nem hallgattak rám” nótára, vagy a [...]

1 Comment

Érdekel