Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

HIVATALOS: Fernando Alonso visszatért!

Ahogy azt már régóta sejteni lehetett, és ahogy elsőként a napokban a FansBRANDS blogjában is megírtuk: ma bejelentést tett a Renault F1 Team. Bennünket nem ért meglepetésként, hogy egy rövid kihagyás után Alonso ismét az F1-ben vállal szerepet.

A némileg megosztó, ugyanakkor a képességeit illetően tagadhatatlanul a legjobb három közé sorolható versenyző nagyon boldog, és izgatottan várja 2021-et.

„Fantasztikus nap ez a mai! A Renaulthoz mindig is erősen kötődtem, két világbajnokságot is nyerünk már együtt. Kicsit meghatódtam, de mindenkit biztosíthatok, most már csak előre tekintek! A visszatérésemről higgadtan döntöttem, tisztában vagyok a képességeimmel, és a Renault terveivel is. A cél nem más, mint együtt feljutni a dobogóra.

32 futamgyőzelem és két világbajnoki cím

Közel állok a márkához, és nagyon büszke vagyok, hogy újra képviselhetem őket. Mindent megteszek, hogy a győztes attitűdöt megtanítsam a csapatnak is, készen állok a kihívásra. Úgy érzem, a kihagyásom után egy igazságosabb Formula-1-ből lesz szerencsém kivenni a részem, amelynek fontos a versenyző, lényeges a csapatok közötti feltételek kiegyenlítése, és a globális show jobbá tétele. Én itt vagyok, és állok elébe!” – mondta el az első szavakat régi-új csapatának színeiben a spanyol világsztár.

A Renault döntése nem csupán Fernando Alonso sorsát befolyásolja, de nagy valószínűséggel azt is jelenti, hogy Sebastian Vettel egy szezonra mindenképp kiszorul az F1-ből.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Renault F1 Team

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük