Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

A Ferrari és a Red Bull teszi koporsóba a kiscsapatokat?

Minél tovább húzódik a szezonkezdet, az annál több bevételtől esnek el a száguldó cirkusz csapatai. Nem nehéz kitalálni, hogy ebben a „játékban” is a legkisebbek húzzák a rövidet. Zak Brown szerint ebben két istálló fokozottan bűnös.

A krízist kezelendő, számos intézkedést vezettek be, az egyik ilyen a 2021-es költségplafon kérdése. A 175 milliós terv 150-re apadt, de sokan szeretnék ezt még lejjebb tornászni, egészen 125 millióig. Brown elmondta, ebben két gárda nem partner, ezzel pedig nehéz helyzetbe hozza a mezőny kevésbé tehetős tagjait:

„Ha nincs legalább kilenc csapat a ligában, akkor már nem az igazi a dolog. Jelenleg a tűzzel játszik két csapat, mert ők a kerékkötői annak, hogy ez biztosítva legyen. Ha miattuk többen csődöt jelentenek, az őket is nagyon fájdalmasan fogja érinteni.

Egy duóról van szó, ebbe a kettősbe pedig nem tartozik bele a Mercedes, ők felismerték, hogy nagy a tét, és helyesen döntöttek. Így talán már nem is nehéz kitalálni, kikre gondolok… Ez a két csapat óriási marketing befolyással bír a Forma-1-ben, így érthető a reakciójuk, nekik a jelenlegi helyzet kifizetődőbb. De a sportnak nem csupán a pénzről kell szólnia, fontos lenne a kiegyensúlyozottság, és hogy másoknak is legyen esélye. Jelenleg úgy fest a helyzet, hogy nehézsúlyú bokszolók középsúlyú ellenfelekkel öklöznek. Fontos lenne az igazságosság, a szurkolók is ezt várnák el a Formula-1-től…” – szólt oda keményen a McLaren első embere a Red Bullnak és a Ferrarinak.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Japán Nagydíj: Álmos versenyen konstruktőri világbajnok a Red Bull Racing

Előzetesen nem sok izgalmat várhattunk a Japán Nagydíjtól, és sajnos tökéletesen be is igazolódott a [...]

Érdekel
Japán Nagydíj, kifikáció: ATOM LAZA Verstappen pole…

Az elmúlt hétvége izgalma után Max Verstappen ezúttal nem sok kétséget hagyott afelől, hogyan is [...]

Érdekel
SZENZÁCIÓ: Az FIA elismerte egy hibáját!

A Szingapúri Nagydíj kvalifikációján Max Verstappen több látványos feltartást is eszközölt pár ellenfelével szemben. A [...]

Érdekel
Japán Nagydíj, FP2: Ismét Verstappen a leggyorsabb

Az éjszakai első szabadedzés Max Verstappen hegemóniájáról szólt, a holland csaknem hét tizedes előnnyel zárt [...]

Érdekel
Hamilton: „Vettel egy igazi PÉLDAKÉP!”

Mint azt biztos már sok forrásból láttátok, ezen a hétvégén Sebastian Vettel Japánban héderezik, hogy [...]

Érdekel
Verstappen: „Ha valaki NEM ISMER EL bennünket, az nem is igazi szurkoló!”

Míg a fél világ ünnepel, hogy „végre nem a Red Bull Racing nyert” meg egy [...]

Érdekel